Zanimljivosti

FOTO: Mladi Mokošani pomažu svom Anti Joviću

jovic141

Mokoški školarac Ante Jović zaista ima mnoštvo prijatelja! Dokazala je to i današnja humanitarna akcija njegovih školskih kolega iz 3. a razreda Osnovne škole Mokošica, koja je okrunjena milenijskom fotografijom Šime Strikomana pod nazivom “Ante na konju” u kojoj su sudjelovali učenici svih uzrasta.

Učenici 3. a OŠ Mokošica i njihovi roditelji ovim humanitarnim projektom “Dubrovačka rijeka dobrote” prikupljali su novčane priloge za pomoć njihovom prijatelju, 10-godišnjem Anti.

Radosni školarci pred objektivom Šime Strikomana na igralištu OŠ Mokošica poredali su se u obliku velikog konja, a izabrali su tu životinju jer Ante obožava jahanje. Nakon snimanja uslijedio je besplatan koncert grupe Valetudo, klape Ragusavecchia i Ivice Jelavića, plesnog studija Dea te DJ-a i voditelja Vjeverice.

Podsjetimo, zbog prijevemenog poroda 10-godišnji Ante Jović ima motoričke smetnje u razvoju pa nastavu pohađa kod kuće, a neke predmete zajedno s kolegama. Potrebna mu je svakodnevna rehabilitacija – jahanje, logoped, plivanje u bazen, masaža tijela zbog spazma.

Premda je prognoza liječnika bila kako će ležati u krevetu do kraja života, Ante danas polagano napreduje, a želja je njegovih roditelja da jednog dana stane na svoje noge. Kako HZZO ne podmiruje sve troškove, za obitelj Jović rehabilitacija i terapijske vježbe prevelik su financijski teret pa je ovakva akcija itekako hvale vrijedna, posebno kad dolazi od strane njegovih vršnjaka.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1885. Rođen briljantni redatelj i teatrolog Branko Gavella

Dulist

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na Ljetnoj školi brodogradnje

Dulist

Strani policijski službenici i ove godine borave u Dubrovniku!

Dulist