Sport

FOTO Lukša Jakobušić novi predsjednik VK Jug CO

luksa jakobusic

Na Skupštini Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje,

koja je održana u utorak, 5. studenoga 2013. godine u Hotelu Valamar Lacroma izabrano je novo vodstvo kluba. Predsjednik VK Jug CO u sljedećem mandatu bit će Lukša Jakobušić.
Lukša Jakobušić, rođen je 1976. godine u Dubrovniku. Oženjen je i otac dvoje djece. Zaposlen je na mjestu Predsjednika Uprave tvrtke Brenum d.o.o. u kojoj je suvlasnik, a vlasnik je i direktor tvrtki Lighting d.o.o. i Typing d.o.o. sve sa sjedištem u Dubrovniku. Završio je EMBA na Cotrugli Business School. Od 2007 g. član je Uprave kluba.
Dopredsjednici kluba su Tomislav Dumančić, rođen 1976. godine direktor prodaje i marketinga tvrtke Valamar Hoteli, Željan Konsuo, rođen 1964. godine vlasnik i direktor tvrtke Abakon d.o.o i Pero Kulaš, rođen 1971. godine, predsjednik Uprave Atlantske plovidbe.

– Jug se nesvjesno distancirao od puka, a puk onda još više od Juga. Uprava i ja ne tražimo poštedu. Jug jest i mora ostati lider, onaj koji stvara standard. Želim emocije, u bazenu, na tribinama, kod svih ljudi u i oko kluba. Brojke bez emocije su samo statistika, a s emocijama je to sport. U našem gradu sport je jednako vaterpolo, vaterpolo je jednako Jug, Jug smo svi mi. Hajdemo vratiti Jug na tribine! – kazao je po izboru novi predsjednik Lukša Jakobušić.

Prije izbora predsjednika izvješće o radu u protekle dvije godine dali su stari predsjednik Ivo Pavličević (o radu uprave), direktor Ognjen Kržić (sportski rezultati) i Željan Konsuo (financije). Ivo Pavličević je u osvrtu na svoj predsjednički mandat podvukao crtu pod ostvareno, spomenuvši sve izazove na koje je naišao od lipnja 2011. godine kad je stupio na tu dužnost.
– Na kraju mandata mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatima, iako se objektivno moglo postići i više. Sretan sam što sam ugradio svoj kamenčić u 90 godina dugoj povijesti kluba. Ako me trebate, stojim na raspolaganju – kazao je Pavličević.

Direktor kluba Ognjen Kržić naveo je rezultate koje je klub ostvario u protekle dvije godine, od seniora do mlađih kategorija, izrazivši očekivanje kako će novi ustroj rada s mladima podignuti razinu rada i ponovno vratiti trofej Nardelli u Dubrovnik. Željan Konsuo naveo je kako je u 2012. godini prihod kluba iznosio 6,211.448 kuna, a rashod 6,130.957 kuna. U 2013. godini do kraja rujna je ostvaren prihod od 4,301.155 kuna, dok je zabilježeni rashod od 4,253,681 kunu.

Pročitajte još

Anđela Šipka pridružuje se Ragusi

Dulist

[VIDEO] ŠESTA MEDALJA ZA HRVATSKU! Odlična Lena Stojković osvojila broncu!

Dulist

[FOTO] POČELO JE! Otvorena Divlja liga 2024.

Dulist