DuList IN

[FOTO] LOVRJENAC SJAJI Predivna Noć tvrđava

noc tvrdava 2024 0

Utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava, Revelin, sv. Ivan i Lovrijenac, sudjeluju na Noći tvrđava, kulturno-turističkoj manifestaciji koja se večeras održava na području cijele Europe. Manifestacija je prvi put održana 2022. godine na području Hrvatske kao rezultat europskog projekta FORTITUDE.

U Revelinu je bila bila izložena izložba ‘Skriveno blago dubrovačke katedrale’ (numizmatički nalazi), ‘Ranosrednjovjekovna skulptura u Dubrovniku i okolici’ te ‘Cvijet u kamenu’.

U organizaciji Dubrovačkih muzeja, u tvrđavi sv. Ivan bio je besplatan obilazak stalnog postava Pomorskog muzeja, a dipl. ing. arh. Jelica Perković održala je predavanje na temu ‘Prostorni razvoj istočnog dijela obrambenog sustava Pustijerne u Dubrovniku do 16. stoljeća’.

Noći tvrđava priključilo se i Društvo prijatelja dubrovačke starine koje je za svoju tvrđavu prijavnicu odabralo dubrovački Elsinore, tvrđavu Lovrjenac.

Posjetitelji su mogli uživati i u jazz glazbi Maje Grbić sa Zvonimirom Šestakom na kontrabasu te u smiješno strašnim pričama Dubrovnika ‘Dubrovačke zgode i nezgode’ autorice Marije Milovac.

Sve praćeno i izložbom plakata iz fundusa Dubrovačkih ljetnih igara s renesansnom trpezom.

Događaj je i dalje otvoren, te od 22:30 do 23 sata mogu se promatrati projekcije na Lovrjencu s Brsalja.

Pročitajte još

Novi uzbudljivi kino program za sve generacije

Dulist

U SURADNJI S PARKOM ORSULA Darujemo ulaznice za Zoster!

Dulist

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist