Aktualno

[FOTO] LJUBAV, POVJERENJE I POŠTOVANJE Nastja i Nikola Dropulić proslavili zlatni pir!

dropulic zlatni pir 2

Velike obljetnice, kao što su one zajedničkog bračnog života, osim što je lijepo obilježiti, lijepo ih je i zabilježiti. Stoga nismo propustili zapisati koju riječ o proslavi zlatnog pira, pedeset godina braka Nastje (73) i Nikole Dropulića (80) u Hodilju na Pelješcu. Ljubav, povjerenje i poštovanje obilježili su njihovih pola stoljeća zajedničkog života.

dropulic zlatni pir 3
Gospođa Nastja (rođ. Škarpa) rodom je iz Stari Grada na otoku Hvaru. U svojim mladim danima dolazila je često kod sestre koja je bila udana u Stonu gdje upoznaje gospara Nikolu. Iz poznanstva se rodila ljubav koju su okrunili brakom 12. veljače 1972. godine u Stari Gradu.

-Zimsko razdoblje uvijek je bilo interesantno za bodule. Tako je i njihov dan vjenčanja popratilo veliko nevrijeme koje je donijelo dodatne dogodovštine na putu do otoka, pa trajekt preko Sućurja nije vozio za otok Hvar. Svatovi su krenuli za Split. Zbog velikog nevremena, bila je samo spuštena skala za putnike koji su doslovno uskakali u trajekt, a auta su ostavili u Splitu. Kako je sve kasnilo, vjenčanje je skoro bilo otkazano! Međutim, sudbina je htjela da sve dobro prođe – zapisat će nam njihova kći, gospođa Marisa Pavlović.

12 02 1972 dropulic zlatni pir
Dan vjenčanja 12.2.1972.

Nastavak njihovog života opet je povezivalo more.

-Tata je navegavo, a mama je bila posvećena obitelji. U braku su dobili mene i moju sestru Magdalenu, a mi smo im podarili unučad Dominika, Dolores, Loritu i Barbaru – reći će. Također, u ovoj se priči ne smiju zaboraviti zetovi, gospodin Tomislav Pavlović i gospodin Srećko Bartolić.

-Moji će roditelji reći da su zadovoljni sa svojim zetovima – istaknula je gospođa Marisa.
Svoj radni vijek proveli su u Gradu, na Batali, a svoje umirovljeničke dane provode uživajući u Hodilju.

dropulic zlatni pir 1

-Njihov život ispunjen je radošću, ali i brigama, koje su prebrodili s ljubavlju, povjerenjem i poštovanjem kao i razdvojenost koje je činilo more među njima. Ja bih rekla da je uspjeh njihovog, ali i svih brakova upravo navedeno – ljubav, povjerenje i poštovanje kao i briga o svojoj obitelji. Danas su u mirnoj luci u kojoj im želimo da još dugo budu na vezu!

Redakcija DuLista upućuje iskrene čestitke!

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist