DuList IN

FOTO Kuhari športaši dobro su zakuhali – menestru!

Festival zelene menestre i vina

Zamirisala je zelena menestra jučer na Grudi, a najbolju na svijetu spravili su Davor Buconić, Pero Miladin, Mišo Grkeš, Mato Beus, Darko Kunce, Maro Konjevod i Ivo Dragić ili – Kuhari športaši!

Riječ je, naravno, o Festivalu zelene menestre i vina, koja se sinoć peti put za redom održala u sklopu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima. Debitantske ekipe DOKAZ (Dubrovački odvjetnički kuharski amaterski zbor) i Mokošica zauzele su drugo i treće mjesto.

Ocjenjivački žiri nije imao nimalo lagan zadatak. Trebalo je kušati i ocijeniti toliko zelenih menestri, a potom i odabrati najbolju na svijetu.

Nagradu Kuharima športašima uručila je promotorica manifestacije Jelena Perčin te predstavnik Gullliver travel-a Goran Hrnić.

Najboljom ekipom po izboru publike je proglašena Štalica, dok su kao najbolja vina na manifestaciji proglašena Miljas vina također po izboru posjetitelja.

Ovim događajem završeni su ukupno sedmi Mirisi Božića u Konavlima, koji su otvoreni Božićnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju u Čilipima, a na kojima su zaživjeli neki novi događaji kao Cavtatska vremeplovna kolenda i priredba Božićni dar konavoske dječice.

Pročitajte još

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist