Crna kronika

FOTO “Krijumčari nisu uspjeli kavom zavarati psa”

droga marihuana mup 01

U Policijskoj upravi dubovačko-neratvanskoj jutros su predstavljeni rezultati dviju zapljena ukupno 46 kilograma droge marihuane na graničnom prijelazu Klek tijekom ovog tjedna.

Naime, u pokušaju krijumčarenja 46 380 grama droge marihuane, pronađene u prerađenim prtljažnicima dvaju osobnih vozila, uhvaćeni su 38-godišnji Albanac i 30-godišnji Makedonac.

Prva zapljena dogodila se u nedjelju, 10. studenog, kada je u preinačenom dijelu prtljažnika automobila marke Mercedes albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin između zadnjeg sjedišta i rezervoara pronađeno 58 paketa marihuane, ukupne težine 31 420,18 grama. Albanac je uhićen i doveden u PU na kriminalistično istraživanje.

Potom su u četvrtak 14. studenog u 23.05 sati na istom graničnom prijelazu u automobilu marke BMW makedonskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji Makedonac tijekom granične kontrole uočene preinake u prtljažniku vozila te su pronađena dva paketa marihuane. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a tijekom detaljnog pregleda vozila pronađeno je još 14 paketa s ukupno 14 959,9 grama marihuane.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, Makedoncu i Albancu određen je istražni zatvor.

– Osnovni prioritet policije je upravo ovo, zapljena droge. izuzetno smo ponosni na ovakve akcije, ali i na naše mlađe kolege koje smo obučili da prepoznaju sumnjive osobe. U prošloj godini smo zaplijenili oko 300 kilograma, a u prvih deset mjeseci ove godine 384 kilograma, 36 posto više nego lani – kazao je voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đuraković.

– Droga je bila namijenjena za zapadnu Europu, najvjerojatnije za Italiju. Iznenađeni smo kako su vješto to pokušali prošvercati, morali smo vatrogasnim klještima rezati spremnik koji je dodatno izgrađen za ovakve stvari. Isto tako pokušali su psa zavarati tako da su marihuanu oblijepili jednim slojem folije, a potom u drugi sloj stavili kavu kako bi zbunili psa. Naš vjerni pomagač je to ipak nanjušio i sjeo na zadnje sjedalo a dalje su sve obavili kolege – istaknuo je načelnik Policijske postaje Metković Zoran Pulić.

Vrijedi dodati da se ukupna tržišna vrijednost zapljenjene marihuane procjenjuje na oko 700 tisuća kuna, dok bi u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske vrijednost porasla na oko 2,300.000 kuna.

Pročitajte još

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist

RECIDIVIST Vozio pijan i bez dozvole, završio sedam dana u zatvoru

Dulist