DuList IN

FOTO Koncertom na Orsuli započeo festival Ana u Gradu

rucner orsula2015 3

Koncertom, odnosno multimedijalnim događanjem, održanim u prekrasnom parku Orsula, Ana Rucner je otvorila festival Ana u Gradu.

Njezino sviranje bilo je popraćeno projekcijom spotova na kojima su prikazane ljepote Hrvatske. Mnogi od njih osvojili su svjetske nagrade, a Anin turistički spot Oda radosti, u kojem su neki od kadrova snimani u Trstenom, ovjenčan je sa čak 13 domaćih i međunarodnih priznanja.

Umjetnica je auditivno vizualnim doživljajem prošetala Istrom, Dalmacijom, Plitvičkim jezerima, Slavonijom, Korčulom, a posebno oduševljenje izazvao je tradicionalan dubrovački ples Linđo.

Upravo ovaj spot, kojeg je Ana snimila na jednom od prijašnjih Festivala, uvijek izaziva veliki interes kada ga izvodi i izvan Hrvatske.

– Park Orsula predivna je lokacija s posebnim pogledom i atmosferom koja postoji samo u Dubrovniku. Drago mi je da sam večeras imala priliku provesti publiku kroz cijelu Hrvatsku, a sve to kroz spoj klasične glazbe te njezine moderne izvedbe koja je jako bliska mlađoj publici – ističe Ana.

Ove godine obilježava se peta obljetnica Festivala na kojem su se do sada predstavili mnogi ugledni glazbenici. Posjetitelji Dubrovnika, kao i sami Dubrovčani, do nedjelje će moći uživati u pet koncerata na kojima će se predstaviti glazbeni virtuozi kao što su Oliver Poole, Luca Lucini i Mario Stefano Pietrodarchi te Simfonijski orkestar iz Mostara.

– Festival se nastavlja danas nastupom Olivera Poola u palači Sponza i pozivamo sve zainteresirane da svrate i uvjere se zašto ovog mladog umjetnika zovu mladim Rubinsteinom – poručuju organizatori.

Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti u KIC-u u Luži na dnu Straduna, po cijeni od 50 kn. Prihod od svih prodanih ulaznica donirat će se za liječenje Dubrovkinje Mare Maltarić.

 

Tekst i foto: Ana u Gradu

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist