Kultura

[FOTO] Koncertom ‘Finale’ završeno sedmo izdanje Stradun Classic festivala

stradun classic festival008 1

Sedmo izdanje Stradun Classic festivala zaključeno je sinoćnjim rasprodanim koncertom u atriju Kneževa dvora, a koji je nosio simbolični naziv ‘Finale’. Stradun Classic festivalski orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar pod umjetničkim vodstvom renomiranog violinista Gordana Nikolića izveli su niz remek djela glazbene literature.

Tako je publika imala priliku čuti Mozartovu Sinfoniu Concertante za violinu, violu i orkestar i soliste Gordana Nikolića i Romana Spitzera, potom Mariju Pavlović u Straussovoj Romanci za klarinet i orkestar. Također, na programu je bilo Dvořákovo djelo ‘Silent Wood’ iz ‘Češke šume’ u kojem je nastupio cellist Justus Grimm, a koncert je završio veličanstveno – Mozartovom Praškom simfonijom. Orkestar, solisti i umjetnički voditelj Gordan Nikolić ispraćeni su velikim i dugim pljeskom.

Umjetnička direktorica festivala Marija Pavlović i organizator Dubrovački simfonijski orkestar dubrovačkoj publici priredili su četiri koncerta, a organizaciju festivala podržali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, PBZ banka i Valamar.

Foto: DSO

Pročitajte još

Marija Šiša-Vivek nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja

Dulist

MAJSTORSKI TEČAJ I IZLOŽBA U CAVTATU ‘Spona između glazbe i slikarstva je tanka kao veo’

Dulist

18 GODINA EPIDAURUS CAVTAT FESTIVALA Od poleta i početnog žara, do kulturne institucije Cavtata

Dulist