Grad

FOTO / KONAČNO STIGLE TABLE A kad će prve kazne?

Table Raguz 2

Nakon što je prošlo više od dva tjedna da je odluka o izmjeni komunalnog reda u Gradu stupila na snagu, napokon su arivale i table koje će sve posjetitelje upozoravati na pravila ponašanja.

Predstavljanju novih tabli prisustvovali su dogradonačelnik Željko Raguž te dva komunalna redara.

-Na zadnjem gradskom vijeću došlo je do izmjena komunalnog reda gdje su se uvrstila pravila za neprimjereno odijevanje. Povijesna jezgra je svojevrsni muzej, a kako se u muzeje ne ulazi neprimjereno odjeven tako ne bi trebalo ni u Grad. Komunalni redari su dobili veće ovlasti ali i veći opseg posla. Njih je trenutno 15 i na terenu su od 0 do 24. Svi komunalni redari imaju veliki broj prekovremenih i nemaju slobodnih dana. Rijetki se javljaju za ovaj posao, ali oni koji ga obavljaju to rade savjesno i kako treba – izjavio je Raguž.

-Odluka je jasna. Napisano je šest najbitnijih pravila ponašanja u Gradu. Precizno je navedeno što nije dopušteno te će se svi prekršitelji kažnjavati. Iz početka ćemo biti puni razumijevanja, ali to ne znači da se prekršitelje neće kažnjavati – poručio je komunalni redar Ivica Cumeljan.

Kako će se provoditi novi komunalni red sada kada je na snazi ostaje za vidjeti.

Pročitajte još

GRADONAČELNIK NAJAVIO VAŽAN PROJEKT Hoćemo li konačno dočekati garažu u Čokolinu!?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

AFERA PLAŽA Marinko Benić iz Zalazaka sunca optužuje županiju, najavio je tužbu protiv države

Dulist