Grad

FOTO Konačno otvorena ambulanta u Gradu

ambulanta027

U Androvićevoj ulici u Gradu jutros u 10 sati je konačno s radom započela dugo najavljivana ambulanta.

U ambulanti koja djeluje u sastavu Doma zdravlja Dubrovnik, radit će dr. Tea Lujo kao voditeljica ambulante i medicinska sestra Edita Majder.

Projekt ambulante, smještene u prostoru u vlasništvu Grada Dubrovnika, ostvaren je suradnjom Doma zdravlja Dubrovnik, koji organizira službu i posao, i Grada Dubrovnika, koji je financirao hladni pogon – oprema vrijedna 1,5 milijuna kuna.

– Ambulanta će radi propisa najprije biti samo turistička, a potom i cjelogodišnja za građane. Uputili smo dopis HZZO-u i Ministarstvu zdravlja da ona bude u službi i naših građana – kazao je tom prilikom ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

– Drago mi je da ambulanta počinje s radom. Nas dvije dat ćemo sve od sebe da odgovorno i profesionalno pružimo pomoć svim pacijentima. Zasad je samo za turiste, ali cilj je da se privuku i građani Dubrovnika, kako bi ovo bila ambulanta obiteljske medicine – kazala je dr. Tea Lujo.

– Ambulanta je napravljena prije nekoliko godina, ali zbog administrativnih nerazumijevanja nije počela s redovitim radom. Nadam se da počinje danas. Hvala Branku bazdanu na pokazanoj dobroj volji da Dom zdravlja s Gradom preuzme odgovornost za ambulantu koja vrijedi oko pet milijuna kuna. Ovo je de facto poklon Grada Županiji i Domu zdravlja – rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić, dodavši da prihod od stranih pacijenata ostaje Domu zdravlja.

Gradonačelnik je najavio čak i povremeni angažman liječnika specijalista, a i sam se stavio na raspolaganje.

Inače, radno vrijeme ambulante u srpnju, kolovozu i rujnu bit će svakim danom osim ponedjeljka od 10 do 17 sati, a u ostalim mjesecima prema postojećem Pravilniku o rasporedu radnog vremena (jutro/popodne-parni/neparni datumi).

Pročitajte još

RAZLOG PROMETNOG KOLAPSA Franković: Jučer je preko Ilijine glavice prošlo 28376 vozila!

Dulist

[FOTO] Pogledajte koje su žene poduzetnice dobile potporu

Dulist

Započeli radovi na uređenju ceste u Šumetu

Dulist