Aktualno

[FOTO] ‘Knjige pod stablima’ razveselile Cavtaćane i Gružane, Maja i Bruno Šimleša predstavili knjige

knjige pod stablima cavtat gruz

Dubrovačke knjižnice održale su cjelodnevno događanje „Knjige pod stablima“, 19. kolovoza u Cavtatu i 20. kolovoza 2024. u Gružu.

U suradnji s Muzejima i galerijama Konavle, 19. kolovoza, program za djecu „Čitamo, slikamo“ počeo je u Kući Bukovac gdje su knjižničarke Dubrovačkih knjižnica Marjana Leventić, Josipa Vragolov i Lucijana Mihaljek čitale djeci priče, a potom je muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox održala likovnu radionicu na kojoj su djeca izrađivala “šareno more”. U onim kratkim trenutcima bez kišnih kapi, knjige su bile izložene na Trgu i prolaznici su ih mogli čitati te uzeti „knjigu na dar“.

Navečer se u Ogranku Cavtat održalo predstavljanje knjige „(P)ostati zdrav“ pisca, predavača i sociologa Bruna Šimleše. U knjizi su posebno naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres. Knjiga je namijenjena i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje.

Gruški jutarnji dio programa održao se, 20. kolovoza, u Ogranku Lapad jer je dan prije padala jaka kiša. Maja Šimleša predstavila je seriju od pet slikovnica o maloj žirafi Suli–„Suli u avanturi“ te slikovnicu „Slikobasne“ koje je ilustrirao akademski slikar Sven Nemet. Nakon toga održala se likovna radionica pod vodstvom knjižničarki Marjane Leventić i Zlatke Mustahinić na kojoj su djeca crtala likove iz Majinih slikovnica.

Navečer se događanje održalo u parku Luja Šoletića, i isto kao u Cavtatu, program „Knjige pod stablima“ se završio predstavljanjem knjige „(P)ostati zdrav“ Bruna Šimleše.

„Knjige pod stablima“ je program kojemu je cilj promoviranje i poticanje čitanja na raznim „zelenim“gradskim i prigradskim lokacijama uz okupljanje malih i velikih čitatelja te zanimljivih i aktualnih gostiju iz svijeta književnosti.

Program se održava uz podršku Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Pročitajte još

POKVARENO MESO, PLJESNIV KRUH, TRULO VOĆE… Skupoća očito nije najveći problem!

Dulist

ADIO GOSPAR IVO Hvala Vam za sve što ste radili za Mljet, Dubrovnik i hrvatsku povijest

Dulist

Igor Legaz kandidat Dalmatinske akcije za predsjednika Hrvatske

Dulist