Regionalna razvojna agencija DUNEA organizirala je, kroz svoj nagrađeni projekt ”Tradicijski proizvodi”, besplatne radionice pripreme mantale, arancina i bruštulanih mjendula.
Prva radionica održana je jučer u Čilipima, za 15-ak polaznica i polaznika. S cijelim procesom pripreme, odnosno kako se pripremaju bruštulani mjenduli i arancini, ispred udruge DEŠA prisutne je upoznala gđa. Anita Porča, dok je pripremu mantale pokazala i objasnila sve korake procesa gđa. Marija Đano.
Radionice su namijenjene potencijalnim proizvođačima ovih proizvoda koji ih žele proizvoditi po utvrđenoj tehnologiji i plasirati ih na tržište te konkurirati za dobivanje oznake KVALITETA DUBROVNIK NERETVA RURAL.
Nakon Konavala, radionice se iduću subotu 25. listopada 2014. održavaju na Korčuli i Pelješcu: u Vijećnici Općine Lumbarda s početkom u 12 sati te isti dan u Vijećnici Općine Ston s početkom u 16 sati. Za sudjelovanje se, zbog ograničenosti prostora, potrebno prijaviti DUNEA-i.