Sport

[FOTO] Judo klub Dubrovnik obilježio 30 godina rada sjećanjem na svog osnivača Željka Đapića

30 godina judo kluba dubrovnik sjecanje na zeljka dapica 0

Judo klub Dubrovnik dostojanstveno je i s puno emocija ovog četvrtka obilježio 30 godina svoga rada uz sjećanje na život i djelo velikog čovjeka i trenera Željka Đapića.
Upravo s njim sve je počelo 29. lipnja 1993. godine kada je održana osnivačka skupština tada Hrvatskog centra borilačkih športova Judo klub Dubrovnik 1993. Đapić je dugi niz godina bio odgojno obrazovni i sportski djelatnik koji je postizao izvrsne rezultate sa svojim učenicima u školskom sportu, a kao učitelj razrednik odgojio je brojne generacije prenoseći im svoja životna iskustva i znanja kako bi imali temelje za daljnje napredovanje kroz život. U sportu je postigao vrhunske rezultate, a pod njegovim vodstvom izrasle su generacije judaša koji su osvajali medalje ne samo u Hrvatskoj nego i na europskim te svjetskim natjecanjima.
Članovima, prijateljima kluba i uzvanicima okupljenim na obilježavanju 30 godina rada ovog sportskog kolektiva, obratio se njegov sin, predsjednik Judo kluba Dubrovnik Jakša Đapić.
-Iza nas je uspješnih 30 godina zahvaljujući našem Željku. Nadam se da ćemo jednako tako uspješno ako ne i bolje nastaviti i u budućnosti. Tata, hvala za sve – rekao je Đapić.
Na obljetnici je bio i predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović koji je čestitao Judo klubu Dubrovnik na prvih 30 godina.
-Vrlo uspješan klub, vrlo važan član Dubrovačkog saveza športova. Odgojili ste s pokojnim Željkom generacije uspješnih sportašica i sportaša, posebno mladih – rekao je Kapović te istaknuo kako je ovo sjećanje na velikog čovjeka i trenera gospara Željka.
Gradonačelnik Mato Franković rekao je u svom obraćanju kako je iza ovog dubrovačkog kluba 30 godina predanog rada.
-Jedan ste od najuspješnijih kolektiva u našem gradu koji je uvijek uspijevao okupljati mlade naraštaje i poticati ih na osobni razvoj i rast kroz bavljenje sportom. Ovaj jubilej potvrda je svima vama, upravi, trenerima, članovima, a osobito pokretačima kluba koji su ostavili svoj neizbrisiv trag u dubrovačkom i hrvatskom sportu. To je dokaz da se svakodnevni trud isplatio. Hvala vam što ste neumorno i uvijek s posebnim žarom prenosili ime našeg grada na svim natjecanjima. Judo klub Dubrovnik kroz protekle godine bilježi izvanredne uspjehe u kategoriji borilačkih sportova. Prepoznat je i cijenjen u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim okvirima. Svi ste pokazali svoje vrsne kvalitete, predanost, entuzijazma i prije svega ljubav prema ovom sportu – rekao je gradonačelnik te posebno istaknuo kako klub najviše krasi zajedništvo, sinergija i dobra organiziranost bez čega nema postignuća. Osvrnuo se i on na velikog i nezamjenjivog trenera, osnivača kluba Željka Đapića.
-Dvorana mu je bila drugi dom, a mladi vječita inspiracija. Brojnim sportašicama i sportašima bio je drugi otac. Prisjećamo se danas veličine sportaša, omiljenog trenera i nastavnika tjelesnog odgoja, stručnjaka koji je obilježio dubrovački judo. Iako danas ovdje ne uživamo njegovo prisustvo, zbog svih njegovih postignuća i zasluga u sportu, njegov duh je tu s nama – zaključio je gradonačelnik uz čestitku te želje za još puno novih sportskih uspjeha i puno novih jubileja.
Okupljenima se obratila i kći Željka Đapića Petra Đapić Caput.
-Možete biti ponosni na svog oca, malo je takvih ljudi, rečenica je koju su izgovarali ljudi dok sam ih pozivala na obilježavanje 30 godina kluba i sjećanje na mog oca. Moj otac, moj trener, prijatelj, kasnije suradnik u sportu svojim djelovanjem i radom omogućio je da mogu koračati gradom ponosno i nastaviti njegov put. Danas su pomiješani osjećaji ponosa i tuge jer klub slavi 30 godina, ali nažalost nema Željka da večeras proslavi s nama. Ipak, ostaju uspomene i rezultati koje je postigao, a ja sam posebno sretna jer je ostavio generacije sportaša koje je odgojio i usmjerio na životni put. Mnogi njegovi učenici i sportaši govore da im je bio poput drugog oca – rekla je te istaknula kako je nevjerojatna povezanost njihovih puteva koji se isprepliću. Naime, 7. 12. ove godine obilježava se i 30 godina osnutka OŠ Mokošica, škole u kojoj je Željko Đapić bio profesor tjelesne i zdravstvene kulture, a i njegova kći Petra, danas njena ravnateljica.
-Nastavit ćemo njegovim stopama trenirati i odgajati djecu i dalje s onoliko ljubavi koliko je Željko imao za sport i za mlade – zaključila je svoj emotivan govor.
Potom je prikazan kratak pregled rezultata kluba kroz 30 godina.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist