Tradicionalna gastronomska manifestacija humanitarnog karaktera Dubrovačka trpeza održava se po jubilarni 15. put.
Prodaja bonova za hranu i piće održava se na pet lokacija duž Straduna i to po cijeni od 8 eura za hranu i 4 eura za vino, a svečano otvorenje uz prigodni glazbeni program klape Ragussavechia počeo je u 11 sati ispred crkve sv. Vlaha, naveli su iz Grada još u najavi.
Kao i svake godine, Dubrovačka trpeza ima humanitarni karakter pa će prihod od prodaje jela i pića biti namijenjen Centru za pružanje usluga u zajednici Maslina (Dom Maslina).
Dubrovačka trpeza vrhunac je Good Food Festivala, ali i prvo događanje u okviru Središnje proslave Godine UNESCO-ove svjetske baštine u Dubrovniku koja donosi cijeli niz događaja od 20. do 27. listopada. Na trpezi duž cijelog Straduna dubrovački hotelijeri, ugostitelji, OPG-ovi i vinari ove godine predstaviti tradicionalnim namirnicama i jelima.
Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.