DuList IN

[FOTO] JEDINSTVENO ISKUSTVO ZA HRABRE ‘Letjeli’ smo i jeli na 50 metara

vecera u zraku 1

Na nevjerojatnih 50 metara iznad tla imate priliku vidjeti predivan zalazak sunca koji vam pruža novootvoreni ‘Dinner in the Sky Dubrovnik’, zahvaljujući, kako ga zaposlenici nazivaju, Žiki, čovjeku koji upravlja tzv. dizalicom koja vas diže u zrak, odnosno spušta na tlo. Ivan Ivušić, vlasnik je ove manifestacije u Dubrovniku, a uz pomoć svoje supruge Kristine, odlučio je Dubrovčanima, tijekom turističke sezone, pružiti nezaboravno iskustvo.

-Prije dvije godine, supruga i ja, bili smo na ‘Dinner in the Sky’ u Dubaiju i shvatili smo da Dubrovniku fali nešto malo drugačije. Razmišljali smo se, da ili ne? Nakon toga, stupili smo u kontakt s franšizom iz Belgije, koja ima lokacije svuda po svijetu, i sa dva partnera, Miranom Bilićem i Draženom Stjepićem, smo sve ostvarili u vrlo kratkom roku – ispričao je Ivušić za DuList te dodao kako su on i partneri dugo tražili lokaciju, a s Valamarom su bili u dugim pregovorima, ali uspjeli su sve realizirati u zadnjih mjesec dana iako je bilo dosta izazova s obzirom da je ipak srce sezone.

Prije samog ‘polijetanja’ vaša sigurnost provjerava se dva puta.
-Mi smo generalni zastupnik za hrvatsku franšizu, koja već posluje u puno destinacija na svijetu, i nikad nisu imali nikakav problem. Krajnja nosivost je 120 tona, a konzola je teška 7 tona. Svake sajle imaju dvostruko, a neke i trostruko, osiguranje, dupli su varovi, imamo sigurnost na najvećoj razini – izjavio je Ivušić te dodao: ako slučajno nešto pođe krivo, nema šanse da se ljudima nešto dogodi!
Nakon duple provjere, uslijedilo je predjelo koje su pripremili šef Martino Kovačić uz pomoć sušefova Roberta Pavlevskog i Maria Skramončina.

-Jela dolaze relativno pripremljena. Ona se na konzoli, koju imamo, završavaju gore u zraku. Imamo profesionalne uređaje, kuhala, indukciju ploče itd., a naš šef, Martino, završava i poslužuje jela ispred vas – rekao je Ivušić.
Uz servis predjela kreće uzdizanje u zrak. Mnogima zastrašujuće, ali pogled, koji imate priliku vidjeti, opravdava svaki strah. Na 50 metara od tla, imate priliku uživati, ne samo u predivnim prizorima zalaska sunca, već i u ukusnim glavnim jelima i desertima koje za vas pripremaju šef i njegova dva sušefa. Za dobru atmosferu osigurani su i zvučnici, a za još bolji ugođaj, za one hrabre, stolice se mogu vrtjeti pa čak i spustiti u poluležeći položaj.

vecera u zraku 13

Ragu od ciklevecera u zraku 14

Pršut sa sirom i kuhanim artičokamavecera u zraku 15Dimljeni losos

Od tri deserta na meniju, posebno su se oduševili oni koji su izabrali riblji. Njih je na kraju same večere dočekala dubrovačka rozata koja je bila, kako gosti kažu, ‘izvanredna’.

vecera u zraku 12Dubrovačka rozata. 

-Hvala vam što te došli i tako brzo pošli – našalio se sušef Mario Skramončina na kraju večere kada su gosti već bili prizemljeni.
Naime, ‘Dinner in the Sky Dubrovnik’, ove godine, planira raditi do 1. studenoga, a za sve građane Dubrovnika, ekipa iz ove franšize, daju 30 posto popusta za rezervacije putem web stranice sljedećih sedam dana, odnosno, do 8. kolovoza u ponoća. Sve što trebate napraviti je ukucati kod ‘DUBROVNIK’ prilikom potvrde rezervacije.

Osim navedenog, sljedeće godine, ‘Dinner in the Sky Dubrovnik’  s otvaranjem bi započeo već početkom turističke sezone. Ivušić je još, za DuList, naveo kako su sljedeće godine u planu dodatne lokacije na području Hrvatske.

Foto: Maris Guca

 

Pročitajte još

VRATIO SE! Magic Johnson sa suprugom i prijateljima istražuje ljepote Grada

Dulist

Od četvrtka očekuje vas novi kino program

Dulist

Treći premijerni dramski naslov 75. Igara ‘Jimmy Ćorak’ igrat će 1. i 2. kolovoza

Dulist