DuList IN

FOTO Jahta vrijedna 85 milijuna dolara usidrila se u Cavtatu

cavtat high powerIII 1

U subotu navečer u cavtatskoj se uvali usidrila još jedna ploveća ‘mrcina’.

Motorna jahta ‘High Power III’ plovi pod zastavom Kajmanskih otoka (Georgetown). Zbog svoje dužine od 70 metara smatra se jednom od najvećih danas. Izgrađena u talijanskom brodogradilištu Rossi Navi u Viareggiu 2011. godine, za njen vanjski izgled vrijedi pohvaliti ekipu iz Design Studija Spadolini, a za unutrašnjost Studio Salvagni.

Jahtu je dao izgraditi Mario Sbarro, iz poznate američke bogataške obitelj koja je svoj kapital od preko 200 milijuna dolara stekla lancem pizzeria. Ipak, široj javnosti nije poznat trenutni vlasnik.

Ima čelični trup i aluminijsku suprastrukturu, i ukupno je teška 1642 tone. Prima ukupno 19 osoba, od čega 12 članova posade u šest luksuznih i komfornih kabina. Dva 3516 B DITA-SCAC Caterpillar diesel motora postižu najveću brzinu od 18,6 čvorova. U tankovima nosi 200.000 litara goriva i 40.000 litara vode, što joj dopušta plovidbu i u udaljenije luke.

Ova ljepotica ranije je još nosila ime i Numptia te Rossi FR 020. Na internet se može pronaći podatak i kako jedan tjedan najma ove ljepotice košta 690.000 dolara u sezoni i 645.000 dolara van sezone, dok je vrijednost broda procijenjena na 85 milijuna dolara.

Pročitajte još

OSMA SEZONA ‘ŽIVOTA NA VAGI’ Prvo vaganje Matea Biloša i ostalih kandidata

Dulist

[FOTO] Drugi dan Festivala soli povezao sol i motar!

Dulist

[FOTO] Ston iznova u znaku Festivala soli

Dulist