DuList IN

FOTO Humanitarna izložba za našu lavicu Doris Bender

page 28

Humanitarna prodajna izložba autora Vjekoslava Benića, čiji je cilj prikupiti sredstva za našu lavicu Doris Bender, održala se u subotu u Klubu Dubina.

Izložba je humanitarnog tipa te je bilo moguće kupiti neku od izloženih fotografija, a sav prikupljeni novac donirat će se nevjerojatno hrabroj Doris Bender, 23-godišnjoj djevojci koja je zbog plućne bolesti na bolničkom liječenju više od dvije godine i to kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj.

benic dubina36

Plućna funkcija od samo 25 posto, najteži oblik astme, epilepsija, dijabetes i niz drugih dijagnoza pretvorili su bezbrižni studentski život nekadašnje sportašice u stalnu borbu za dah, u gotovo potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta, obitelji i prijatelja.

benic dubina42

-Nažalost, njeno se zdravstveno stanje unatoč brojnim dosadašnjim terapijama ne popravlja, a slijedi joj niz zahtjevnih operacija i terapija u inozemstvu. Ovim putem voljeli bismo joj dati ono što najviše treba – što više pozitivne energije i podrške, ali i simboličnu financijsku pomoć za potrebna liječenja – naveli su organizatori prije održavanja izložbe.

Vjekoslav Benić fotografijom se intezivno bavi 12, 13 godina, dok je u zadnje vrijeme najviše fokusiran na motive i detalje našeg Grada. Gledajući njegove radove može se primjetiti kako je riječ o ‘uličnim’ fotografijama na kojima prevladava minimalizam te kako on navodi – ‘ples tame i svjetla’.

benic dubina40

S vremenom mu je jednostavnost u fotografiji postala bitna, a kako bi se dodatno izrazio, često po svojim fotografijama digitalno crta apstrakcije koje je prvi put izložio upravo u subotu.

Nakon otvorenja izložbe, uslijedio je koncert official tribute benda EKV ‘Krug’.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist