Aktualno

[FOTO] GRAND PRIX ‘PRIMORJE’ U Visočanima ‘pucalo’ preko 80 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH

grand prix visocani naslovna

Streljački klub „Dubrovačko primorje“ iz Visočana proteklog vikenda bio je domaćin međunarodnog natjecanja Grand Prix „Primorje“ u disciplini gađanja letećih meta – TRAP. Ovo događanje održano je na civilnom strelištu u Visočanima, a okupilo je natjecatelje iz tri zemlje: Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje se održavalo tijekom dva dana, u subotu i nedjelju, te je unatoč izazovnim vremenskim uvjetima sudjelovalo preko 80 natjecatelja. Oni su, unatoč poteškoćama, pokazali izvanredne vještine u gađanju, a natjecatelji koji su se najbolje snašli u izazovnim uvjetima odnijeli su zaslužene nagrade.
Organizatori su za najbolje strijelce u A i B kategoriji osigurali atraktivne nagrade, uključujući puške za prva i druga mjesta, dok su ostali natjecatelji dobili bogate nagrade zahvaljujući sponzorima. Nagrada za izniman sportski duh i fer igru bila je pištolj, što je dodatno motiviralo natjecatelje da pokažu visok stupanj fair playa na natjecanju.
Osim natjecateljskog dijela, događaj je istaknuo i važnost stalnog ulaganja u infrastrukturu. Streljački klub „Dubrovačko primorje“ kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta na strelištu u Visočanima, što su prepoznali i sami natjecatelji. Strelište postaje sve modernije i opremljenije, što doprinosi ugodnijem i profesionalnijem iskustvu za sve sudionike.
Svečane medalje i pehare natjecateljima su uručili zamjenica župana Dubrovačko – neretvanske županije, Žaklina Marević te gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković.
Valja posebno napomenuti da će Streljački klub „Dubrovačko primorje“ u listopadu ponovno biti domaćin još jednog velikog događanja – Državnog prvenstva u lovačkim disciplinama. Očekuje se da će ovo natjecanje privući još veći broj natjecatelja i dodatno ojačati reputaciju Visočana kao središta vrhunskih streljačkih natjecanja u okruženju.

U kategoriji „A“ medalje i nagrade su osvojili:
1. Giovani Cernogoraz
2. Lepen Matjaž
3. Mario Rupić
4. Dušan Hojnik
5. Paulo Labinjan
6. Tomislav Bastalić
U pojedinačnoj konkurenciji „B“ kategorije medalje su osvojili:
1. Ivan Majerić
2. Andrej Kancelar
3. Zoran Krizman
4. Lan Maček
5. Nikša Lujo
6. Igor Ritoša
U ekipnoj kategoriji medalje su osvojili:
1. Streljački klub „Turopolje“ Lukavec
2. Streljačko društvo „Gusar“ Novigrad
3. Streljački klub „Š. Kovač“ Murska Sobota
JUNIORI „B“ kategorija
1. Lan Maček
2. Niko Pekoć
3. Mateo Pek
U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Jamina Maček, dok je drugo mjesto osvojila Vanja Radičević.

Banner 300x250 DU 1

 

Pročitajte još

REKORDNI PRIHODI U TURIZMU Hrvatska od stranaca u pola godine zaradila 4 milijarde i 130,5 milijuna eura

Dulist

ZA ULTRAZVUK ŽIVOTA Žene Dubrovnika od danas imaju pristup vrhunskoj ginekološkoj skrbi

Dulist

GODIŠNJE PRIZNANJE ‘IMPERIAL’ Nominirajte učenike koji su se istakli nesebičnim pomaganjem

Dulist