Aktualno

[FOTO] GRADSKI DOMJENAK Franković spomenuo izazove i uspjehe Grada te planove za 2024.

grad dubrovnik tradicionalni bozicni domjenak 2023 0

Grad Dubrovnik je povodom nadolazećih blagdana održao tradicionalni domjenak u hali TUP-a u Gružu.

Gradonačelnik Mato Franković tim je povodom istaknuo samo neke uspjehe gradske uprave tijekom protekle godine. Spomenuo je završeni projekt Lapadske obale, otvaranje azila za životinje, nove osnovne škole i još jednog vrtića u Gradu. Podsjetio je i na druge projekte poput ITU programa u vrijednosti od 22 milijuna eura, Aglomeraciju Dubrovnik u koju se ulaže više od 100 milijuna eura.

Napomenuo je kako 2024. godinu Grad započinje ukidanjem prireza zbog čega bi u prosjeku dubrovačka obitelj trebala godišnje na računima imati 680 eura više. Uvodi se također besplatni prijevoz za osnovnoškolce i srednjoškolce na području Grada. Osiguralo se i 6 milijuna eura bespovratnih sredstava za gradnju Doma za umirovljenike i Centra za odrasle.

Spomenuo je također projekt multifunkcionalne sportske dvorane.

– Dugogodišnja čežnja i želja svih naših sugrađana, posebno sportaša. U 2023. ishodovali smo građevinsku, a u 2024. započet će i gradnja tog projekta svih projekata Grada Dubrovnika – naveo je Franković i dodao da se Grad pokušava dotaknuti svakog segmenta života.

– Nadam se da se vidi ta želja Gradske uprave da bude blizu građanima. Zato smo uveli projekt participativnog budžetiranja koji omogućuje da upravo naši sugrađani predlažu i odlučuju, a da Gradska uprava izvršava.

– Ono što želim istaknuti, 2023. bila je godina brojnih izazova. Posebno kada smo inzistirali da povijesna jezgra bude mjesto ugodnog življenja s glazbom u dopuštenoj razini. Ljudi su smatrali da će doći do kaosa i problema, da nitko neće dolaziti u grad, ali sve se dogodilo suprotno. Iza nas je i izvrsna sezona na domaćem i međunarodnom planu, a možemo se pohvaliti i da je Dubrovnik šampion turizma – zaključio je gradonačelnik.

Tko je sve bio na domjenku, pogledajte u fotogaleriji Ivana Pozniaka.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist