Grad

[FOTO] GRADONAČELNIK U OBILASKU RADOVA ‘Cesta Tamarić olakšat će život stanovnicima Mokošice’

page 2

Radovi na ključnoj infrastrukturnoj građevini, cesti Tamarić, započeli su sredinom srpnja ove godine, a obišao ih je ovog četvrtka gradonačelnik Mato Franković.

-Ovo je iznimno važan projekt iz više aspekata. Prvi je rješavanje pitanja komunikacije u Ulici Bartola Kašića, odnosno smanjenje prometnih zagušenja. Drugi je kvalitetnija komunikacija do Osnovne škole Mokošica, koja dosad nije imala komunikaciju s autobusnom linijom, a u budućnosti će imati. I treći aspekt je realizacija drugih bitnih projekata za ovo područje, odnosno izgradnja ove škole, jedine koja je ostala s dvosmjenskom nastavom. Dobili smo europska sredstva, ishodovali smo građevinsku dozvolu, međutim sama realizacija bi bila otežana da smo ostali na onoj jednoj uskoj cesti. Zato je bilo ključno riješiti pitanje cestovne infrastrukture. Za sam vrtić smo također ishodovali građevinsku dozvolu, čekamo određena dodatna sredstva kako bi realizirali projekt. Isto tako ovo ne bi bilo moguće bez ceste, dakle ova cesta donosi život, a i razvit će ovaj dio područja na kojem se nalazi. Naravno, graniči s građevinskim zemljištem s jedne strane, dok s druge mi smo kroz ovu cestu proveli ono sve bitno, vodovodnu mrežu, oborinska odvodnja i kanalizacijska mreža su prošle kroz cestu Tamarić. Cesta će uistinu olakšati život stanovnicima Mokošice. Rok završetka bi trebao biti u studenom. Projekt se financira iz proračunskih sredstava grada Dubrovnika, tri milijuna eura – rekao je Franković.

Projekt je naišao i na dvije nepredviđene situacije koje nam je objasnila pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija.

-Naišli smo na malo nekvalitetniji materijal nego što je bilo predviđeno tehničkim elaboratom pa smo izvršili zamjenu tla. Osim toga, pokosi na spoju s donjom prometnicom su malo strmiji nego je bilo snimljeno pa ćemo raditi potporne zidove – rekla je pročelnica Paula Pikunić Vugdelija.

 

Pročitajte još

NAGLI PAD TEMPERATURE MORA Jakopović: Plutača je ispravna

Dulist

Franković: Kuće za odmor su komercijalni smještaj, a rješenje je novi paket poreznog zakona

Dulist

POTPISAN UGOVOR Kreće obnova nogometnog i košarkaškog igrališta u Gospinom polju

Dulist