DuList IN

FOTO: Freddie Mercury “oživio” u Lazaretima!

queen22

Freddie Mercury je živ! Barem za jednu noć, jer Dubrovčani su sinoć imali čast uživati u glazbeno-scenskoj izvedbi sjajnog Queen Real Tribute Band, koji, kako im samo ime kaže, na svojim nastupima odaju počast jednoj od najvećih rock grupa ikad.

Na koncertu održanom na 21. godišnjicu smrti pjevača grupe Queen Freddieja Mercuryja beogradski rock sastav, kojeg čini pet iskusnih glazbenika i istinskih zaljubljenika u opus grupe Queen, odsvirao je mnogobrojnoj dubrovačkoj publici najveće uspješnice britanskih rockera poput “Bohemian rhapsody”, “Show must go on”, “I want to break free”, “We are the champions”, “We will rock you”, “Under pressure” i mnogih drugih.

Posebno je atraktivan bio nastup pjevača koji je bojom glasa, scenskim nastupom i odijelima na sat i pol koliko je koncert trajao uspio oživjeti tračak čarolije legendarnog Freddieja. Njemu se pridodao i gitarist s gustom crnom perikom kojom je podsjećao na gitarista Queena Briana Maya, te sjajnom izvedbom na originalnom modelu gitare “Brian May”.

Inače, Queen Real Tribute Band obišao je mnoge države i gradove svijeta. Svirali su turneju u Brazilu (15 koncerata), u Švicarskoj, Francuskoj, Českoj, Slovačkoj i drugim dijelovima Europe. U 2013. godini bend ide na još jednu turneju u Brazil, a nakon toga u Japan.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist