Aktualno

FOTO Evo kako dubrovački studenti u Zagrebu obilježavaju kraj godine

udruga studenata zagreb prosinac 2016 1

Udruga studenata Dubrovnika “Libertas”, koja već dvadeset godina djeluje u Zagrebu i okuplja brojne generacije dubrovačkih studenata, kraj 2016. godine obilježava čitavim nizom edukativnih i zabavnih sadržaja.

Tako je, pored ostalog, 15. prosinca Udruga organizirala Božićni koncert klapa pod nazivom ‘Došli smo Vam kolendati’ na kojem su nastupile ženske i muške klape. Domaćin večeri bila je ženska klapa ‘Figurin’, osnovana u okviru same Udruge 2014. godine, a kao gosti nastupile su ženska klapa ‘Sorelo’ te dvije muške klape, ‘Friži’ i ‘Stine’.

Koncert u Klubu Dubrovčana, privukao je mnoge zaljubljenike u klapsku glazbu, ali i one znatiželjnike koji su došli vidjeti što je to klapsko pjevanje, kao i one koji su željeli podržati svoje kolege studente u njihovim nastupima. Oganizatori su se pobrinuli i za prigodni tratamentat uz pršut i sir, kako bi se prisutni i gastronomski što bolje uživjeli u dalmatinski duh. Kombinacija prave dalmatinske pjesme u izvedbi ‘fetivih’ Dalmatinaca i ‘furestih’ Zagrepčana donijela je dašak božićne atmosfere u prostorije Kluba te u srca svih koji su se odazvali.

Već dva dana poslije, 17. prosinca, Udruga je u svom prostoru je imala čast ugostiti Gorana Milića, svjetskog putnika i zasigurno jednog od najpoznatijih novinara s ovih prostora. Goran Milić je sa studentima podijelio svoja sjećanja i dojmove o svojim putovanjima, kulturnim razlikama i brojnim drugim temama, te je djelić svog bogatog profesionalnog iskustva kao voditelja i urednika više od 1.000 televizijskih dnevnika i preko 120 dokumentarnih i putopisnih emisija, pokušao je ukratko prenijeti zainteresiranim studentima. Nakon zanimljivog i inspirativnog predavanja, studenti su mogli postavljati pitanja i dobiti iz prve ruke čitav niz informacija koje su ih zanimale, a susret s novinarskim veteranom ovih prostora nastavio se i po završeku predavanja, neformalnim druženjem i najavom buduće suradnje.

Vrijedno je istaknuti kako je Udruga i ove godine organizirala sportska natjecanja, već tradicionalnu „Liga Dubrovčana“ u Zagrebu, i to krajem studenog u Boćarskom domu Zrinjevac. Prijavilo se devet ekipa, a dosad su odigrana tri kola, bez incidenata i u pravom sportskom i studentskom duhu. Ekipe su sastavljene većinom od studenata, ali i od onih starijih Dubrovčana koji se rado odazovu sudjelovanju i druženju s mlađima.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist