Kultura

[FOTO] Epidaurus Cavtat Festival već 18 godina oživljava jug Hrvatske kroz umjetnost!

DSC 19

Epidaurus Cavtat Festival vratio se osamnaestu godinu zaredom s bogatim i raznolikim programom, oživljavajući romantični jug Hrvatske kroz glazbu i umjetnost. Pod motom ‘Living Cavtat with Arts’, ovogodišnje izdanje festivala, koje je proteklog petka svečano otvoreno na terasi Ville Banac, nudi idućih gotovo mjesec dana vrhunske koncerte, izložbe i umjetničke događaje.
Na svečanom otvorenju Festivala, umjetnička direktorica i pijanistica Ivana Marija Vidović podijelila je svoje emocije.
-Glazba i umjetnost čine ovaj svijet ljepšim, ganutljivijim i mirnijim. Večeras će na ovoj prekrasnoj terasi glazba govoriti umjesto mene, jer je to najsublimniji dio dijaloga, razumljiv svima, cijelom svijetu. Moram priznati da sam vrlo uzbuđena što sam stigla do 18. edicije, do punoljetstva. Nije potrebno da previše govorim, već samo jedno veliko hvala, ‘puta 18’, koliko sam zahvalna svima – pa i sebi samoj što sam izdržala do ove obljetnice – iskreno je istaknula Ivana Marija Vidović.
Festival je svečano otvorio načelnik Općine Konavle, Božo Lasić, dok je talijanska violinistica Maria Serena Salvemini, poznata i kao Molly, neposredno prije svog nastupa na kojem je izvela Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’, također izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem na festivalu.
Podsjetimo, dvoje izvrsnih solista nastupilo je uz Filharmonijski orkestar iz Apulije (Orchestra Filarmonica Pugliese), a sve pod dirigentskom palicom maestra Jamesa Rossa iz Velike Britanije.
Festival se nastavlja već ove subote, uz prezentaciju bogatog programa na svečanoj press konferenciji u Foyer lobby baru hotela Albatros u 19:30 sati, nakon čega slijedi koncert Filharmonijskog orkestra iz Apulije i njihovih solista u 21 sat.
Za kraj prvog vikenda festivala, 1. rujna, u Domu kulture Cavtat održat će se majstorski tečaj pod vodstvom pijanista Daniela Rivere, otvoren za javnost. Ovo je izvrsna prilika za ljubitelje glazbe da se educiraju i uživaju u umjetničkom stvaranju iz prve ruke. Istoga dana, svečano će se otvoriti izložba ‘Boje glazbe’ Dubrovačke udruge likovnih umjetnika (DuLU). Majstorski tečaj počinje u 18 sati, dok se izložba otvara u 21 sat.
Epidaurus Cavtat Festival, s bogatim programom koji slavi umjetnost i glazbu, nastavlja unositi kulturni život u ovaj prekrasni krajolik. Cavtat je još jednom postao središte kulture, gdje se umjetnost i glazba isprepliću s povijesnim lokacijama i prirodnim ljepotama.

Foto: Epidaurus Cavtat Festival 

Pročitajte još

[FOTO] ‘SNOVI’ ISPUNILI DVOR U nedjelju završni koncert!

Dulist

Zatvaranje ovogodišnjeg izdanja Ponta Lopud Jazz Festivala

Dulist

Privodi se kraju Stradun Classic, počinje Dubrovačka glazbena jesen

Dulist