Politika

FOTO / DUJMOVIĆ: ‘U Komolcu turistički terminal, Libertas preuzima transfere agencija’

dujmovic di ceglie 5

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović danas je na Ilijinoj glavici predstavio je svoje ideje na temu cestovnog prometa pod nazivom ‘Zaboravimo gužve, živimo u gradu!’.

– Obišli smo svaki kutak našeg grada i nastavljamo dalje. Bitno mi je saznati svaki problem koji tišti naše građane. Danas sam ovdje kako bismo se prisjetili Ilijine glavice prije šest, sedam godina. Da se prisjetimo gužvi, sirena, nervoze… Dva sata je bilo potrebno za ući u grad – kazao je Dujmović, pritom pokazavši na prometnicu na Ilijinoj glavici na što je dodao:

– Ovako se to radi – ovako je to radio HNS, dojučerašnji gradonačelnik Andro Vlahušić i na ovaj način ću nastaviti raditi ja – rekao je Dujmović  te nadalje predstavio daljnje ideje koje namjerava provesti po pitanju cestovnog prometa na području oko Grada.

– Nećemo se previše savjetovati. Imamo konačno kvalitetno rješenje. Agencije više neće voziti oko Grada shuttle autobuse već će ih Libertas preuzeti. Iz terminala u Gružu vozit će preko Boninova, i time smo riješili problem. Nema potrebe za velikim studijama, za velikim razmišljanjima. Dakle Libertas preuzima shuttle, vozi preko Boninova i ovaj dio ostavljamo bez autobusa – kazao je Dujmović i naglasio kako će se to realizirati već od iduće godine jer kako kaže ‘ove godine nam je kasno’.

– Libertas je imao priliku kupiti nove autobuse, no proračun je srušen i zbog toga Libertas nema dostatan broj autobusa kako bi preuzeo ovaj posao. Ali u budućnosti da, već sljedeće godine – da. Bitno je za spomenuti, obzirom kako Grad sufinancira, pomaže Libertasu iz proračuna. Nakon što Libertas preuzme ovaj posao, u proračunu će nam ostati 10-15 milijuna kuna koje danas dajemo kao subvenciju Libertasu. To je bitno. Na ovaj način ćemo zaraditi novac i uštediti, a Libertas će se u budućnosti moći samostalno financirati – istaknuo je Dujmović i dodao kako namjeravaju realizirati još jednu ideju, a to je turistički terminal za autobuse u Komolcu.

– Tamo bi dolazili turistički autobusi kojima bi se u budućnosti, ukoliko budu stvarali gužve, zabranilo prometovanje oko grada. Iskrcavali bi tamo goste, njih bi preuzimao Libertas i odvozio do povijesne jezgre preko Boninova – naglasio je Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist