Grad

FOTO Dubrovački učenici odlaze po iskustvo u Englesku

ekonomska skola erasmus plus111

Petnaest učenika dubrovačke Ekonomske škole boravit će ovog ljeta četiri tjedna u Velikoj Britaniji, u sklopu projekta Erasmus plus ‘Poduzetništvo u Engleskoj’, gdje će stjecati iskustvo i praksu.

Prijavitelj projekta je tvrtka BHV Education iz Zagreba, koja će u iduće četiri godine u sklopu projekta financiranog od strane Europske unije omogućiti boravak čak 75 hrvatskih učenika ekonomskih škola u Velikoj Britaniji. Kako je naglasila direktorica razvoja BHV-a Gordana Kolenko, učenici su odabirani na temelju motivacijskih pisama te preporuka nastavnika.

– U motivacijskim pismima objašnjavali su zbog čega žele ići na praksu, te što će time ostvariti i za sebe i za svoju školu. Kroz četiri tjedna usavršit će znanje engleskog jezika, te steći iskustvo rada u malim poduzetničkim tvrtkama – rekla je Kolenko.

Među 15 dubrovačkih učenika su i Nikoleta Konjuh, Maro Vukorep i Blaž Glasnović. Svi su složni – nadaju se da će u Velikoj Britaniji steći određeno iskustvo koje će im pomoći i u odabiru budućeg studija, ali i budućeg zaposlenja.

– Prijavio sam se da bih naučio poslovni engleski jezik i da bih se lakše snalazio u predmetima kao što su ekonomija i poduzetništvo, jer želim upisati Ekonomski fakultet – rekao je Blaž.
Nikoleta ističe kako je riječ o projektu koji će im svima koristiti za njihovo buduće fakultetsko obrazovanje i zaposlenje.

Kako je istaknula ravnateljica Ekonomske škole Suzana Đurđević, Maro Vukorep ima svoj privatni posao, odnosno roditelji su mu vlasnici OPG-a u Konavlima.

– Sigurna sam da će Maro donijeti novo iskustvo koje će primjenjivati u obiteljskom poslu, a možda će privući i novu klijentelu – rekla je ravnateljica.

To je potvrdio i Maro istaknuvši kako se nada da će na ovaj način proširiti svoje znanje, naučiti o poduzetništvu i marketingu, a sve kako bi to mogao primijeniti u poslu i pomoći tati u radu sa strancima.

Inače, Ekonomska i trgovačka škola partner je u četiri projekta od kojih je jedan u realizaciji, a za preostala 3 (poticanje zapošljavanja mladih u južnoj Europi, smanjivanje izostanaka s redovne nastave i ranog napuštanja školovanja i kulturna baština, tradicija, način, stil života), čekaju se rezultati.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist