Zanimljivosti

[FOTO] ‘DAN SIGURNOSTI U PROMETU’ Pogledajte kako je bilo!

dani sigurnosti u prometu

Na samom ulazu u staru gradsku jezgru Dubrovnika, pod geslom ”Dan sigurnosti u prometu” posjetiteljima je ovog jutra predstavljen rad prometne policije, djelovanje policije koje građani nemaju priliku gledati u svakodnevnici i dobiti potpune informacije o svemu što ih interesira.

Zainteresirani građani obilazili su štand na kojem je bio predstavljen rad iz segmenata poslova prometne policije te se dijelio promotivni materijali, prikazivali su se uređaji za nadzor brzine, uz pojašnjenja njihova rada. Također, ukazivalo se na štetnost alkohola, droge i lijekova u prometu, s tim da su se građani mogli i podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola.

Svi zainteresirani, na ovom su prostoru mogli, uz predočenje osobne iskaznice ili vozačke dozvole, dobiti uvid u prekršajnu evidenciju i broj negativnih bodova. Prometna policija, građanima je predstavila i svoja vozila, a naposljetku, propagirala je i poželjno ponašanje u prometu zbog zaštite djece, mladih i ostalih najranjivijih sudionika u prometu.

Naposljetku, na Pilama su svoj štand imali i predstavnici Hrvatskog autokluba iz Zagreba koji su posebno za ovu priliku izložili vozilo, simulator okretanja na krov u prometnoj nesreći. Svi građani koji su željeli mogli su isprobati svoje vozačke sposobnosti u navedenom vozilu i barem nakratko osjetiti kakav je osjećaj okrenuti se na krov u prometnoj nesreći.

Banner 300x250 DU 1

Cijelom događaju se priključio i HGSS koji se predstavio s interventnom opremom i vozilom.

Foto: Ivan Pozniak 

Pročitajte još

KULTURNI GASTRO DOGAĐAJ Taste the Mediterranean u hotelu Excelsior

Dulist

TOP 23 Irina Brajčić zamijenila crnu pregaču za bijelu i tako osigurala ostanak u timu!

Dulist

DUBROVNIK U JAPANU Međunarodni sajam “Tourism EXPO Japan 2024”

Dulist