Grad

FOTO City Games u Zatonu!

city games zaton 120716 6

Nakon Mlina, sportsko – zabavne igre City Games jučer su gostovale u Zatonu gdje je održan drugi kvalifikacijski susret južne Dalmacije. Ekipa koja putuje na polufinalni susret 19. srpnja u Bašku Vodu i koja je korak bliže velikom međunarodnom finalu u Biogradu na Moru je Plina Istočna iz Ploča.

Uz njih, prolaz u polufinale tražilo je još 5 borbenih i sjajno raspoloženih ekipa: Velika Riva Doli iz Dubrovačkog primorja, Trstika Trsteno iz Dubrovnika, zatim Majkovi, Zaton Water Sports, te Gulaši Ston.

Ekipe su svoju spretnost dokazivale u letećem vaterpolu, spašavanju turistkinje, utrci bačvi, pršutu, mošarci, te veslu tijekog kojeg je, od silne želje i unesene snage, usred borbe jednoj od ekipa puklo veslo!

U pobjedničkoj ekipi našli smo hrvatskog MMA borca, Duju Penića. “Puno sam opušteniji ovdje nego u ringu, ali kad igram onda igram, ne volim gubiti.” – podijelio je s nama Duje.

Drugoplasirana ekipa Riva Doli je na igrama u Zatonu sudjelovala treću godinu zaredom. “Vraćamo se zbog dobrog društva, atmosfere i osjećaja zajedništva. Iako smo oba puta do sada došli do finala, rezultat nam nikad nije bio najbitnija stvar.” – rekao nam je Mario Beg.

Put seniorima i ovaj su put otvorili najmlađi. Dvije odlične juniorske ekipe Grupa i Zatonska družina borile su se u 3 discipline – mošarci, skakanju u vrećama te konopu, a pobjedu je odnio tim Grupa.

Organizatori susreta Turistička zajednica grada Dubrovnika i Adria events agencija iz Rijeke žele svu sreću pobjedničkoj ekipi u daljnjem dijelu natjecanja.

Igre se nastavljaju u Tučepima 14. srpnja, Okrugu 15. srpnja te Slatinama 16. srpnja.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović