DuList INUrednički izbor

FOTO Boženka Brbora napravila je najbolji pandišpanj! 

bozenka brbora

Na prvom dubrovačkom street food festivalu ‘Bavarin’ održalo se i prvo prvenstvo u pripremi pandišpanja. Pobjednica ovog natjecanja je Boženka Brbora!

-Pokojna mama ga je vazda pravila, a mi smo gledali. Nema tajne! Koliko jaja, toliko cukara. I brašna! Soli nema – rekla je kroz smijeh pobjednica.

pandispanj natjecanje 9
Žiri: Jadre Ničetić, Tea Mamut i Robert Predrag Žmire

Iza sebe je, na drugom mjestu, ostavila Maricu Miloslavić te na trećem Pavicu Crvik. Na četvrtom je mjestu završila Stefanija Bazdan, a peto mjesto osvojila je Ane Mihović. Prijavile su se samo gospođe, njih 11!
Osim pobjednice, još dvije gospođe osvojile su vrijedne nagrade.

pandispanj natjecanje 4
Jedan od pandišpanja u natjecanju

Natjecanje u pripremi ove mnogima omiljene tradicionalne slastice, čije je izvorno ime Pan di Spagna ili španjolski kruh, koje se održalo u Lazaretima ocjenjivao je stručni žiri. Sve gospođe koje su donijele pandišpanj gledale su zorno kako se ocjenjuje njihovo gastro djelo. Riječ je o splitskoj pastry chefici svjetske klase i finalistici prve sezone Masterchefa Tei Mamut, dugogodišnjem ugostitelju Trogiraninu Robertu Predragu Žmiri, kao i velikoj zaljubljenici u dubrovačku gastronomsku baštinu i autorici brojnih knjiga, Jadranki Ničetić. Upravo je ona najviše govorila o tradiciji ove slastice.

-Svaka čast svakoj domaćici koja je pripremila ovu slasticu – istaknuo je Žmire. Nakon održanog natjecanja, svi su kušali pobjednički pandišpanj.

 

Pročitajte još

Drugi dan Ponta Lopud Jazz Festivala nastavlja s velikim imenima u svijetu jazza

Dulist

‘PLEŠI’ Mihael Štaka ‘Mimo’ objavio novu pjesmu

Dulist

OD ČETVRTKA Pogledajte što vas očekuje u novom kino programu

Dulist