DuList IN

FOTO Bare i Majke oduševili publiku!

bare7

Jedan od posljednjih ovogodišnjih koncerata u sklopu Park Orsula Music Festivala, onaj Gorana Bareta i Majki, održan je ove subote na Parku Orsuli.

 
Još i prije objave svojeg prvog albuma, vinkovačke Majke stekle su kultni status na hrvatskoj underground sceni. Godina je bila 1988., kazeta je objavljena za izdavačku kuću Slušaj najglasnije, a svi koji su prisustvovali koncertima Majki pričali su o neponovljivoj energiji kojom Goran Bare i ostatak benda vladaju svojim blues-rockom nastalim pod utjecajem grupa Flamin’ Groovies, MC 5, The Stooges i drugih.
 
Početkom devedesetih Majke svoj status proširuju na veći broj ljudi. Albumi "Razum i bezumlje", "Razdor" i "Milost" pokazuju grupu u naponu snage, a sve je kulminiralo 1996. godine i albumom "Vrijeme je da se krene" nakon kojeg Majke počinju nastupati i u najvećim dvoranama, odnosno koncertnim prostorima. Plešući na rubu ovisnosti, Goran Bare svojim pomalo šamanističkim tekstovima i isto takvim scenskim nastupom, postaje jedan od predvodnika hrvatske rock scene.
 
Grupa Majke su od samih početaka zbog raznih razloga mijenjali postave benda, a nakon što objavili live album "Život uživo" i hvaljeni "Put do srca sunca", 2000. dolazi do raspuštanja benda. Bare nastavlja sa solo karijerom i objavljuje tri albuma, a 2007. se Majke opet okupljaju. Nakon što su nekoliko godina nastupali bez objavljenoj diskografskog materijala, 2011. izlazi album "Teške boje" koji dobiva odlične kritike i vraća Majke u status jedne od najvećih hrvatskih rock grupa.
 
Atmosferu vam donosimo u fotogaleriji!

Pročitajte još

Krajem kolovoza očekuje vas nezaboravno glazbeno iskustvo na Ponti Lopud

Dulist

‘VRIME JE’ Predivna nova pjesma Olivera Dragojevića raznježila Velolučane

Dulist

Novi tjedan donosi bogat raspored programa ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist