DuList IN

FOTO Bakalar je uvijek ‘in’

bozicni domjenak tz 17

Božićni domjenak Turističke zajednice Grada Dubrovnika održao se danas u restoranu Sesame, uz slasne delicije od bakalara chef Marine Žibert.

– Ovaj događaj zove se 'Bakalar&co', jer imamo ovu deliciju na stolu, a vi ste 'company', stoga uživajmo zajedno na domjenku – istaknula je uvodno Jelka Tepšić iz Odjela za za komunikacijske taktike TZ-a, dok se kulinarski akademik Božo Lučić osvrnuo na povijest i ulogu bakalara u našoj kuhinji, naglašavajući kako je 'nekadašnja hrana siromaha postala specijalitet'. Spomenuo je i ključnu ulogu ove namirnice u prevenciji zdravlja.

Nakon zanimljivog predavanja, uslijedilo je i kušanje nekoliko vrsta jela od ove 'blagdanske' ribe, poput bakalara na bijelo ili pak rižota s bakalarom, a tko je sve degustirao ovu namirnicu, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

Skromna rođendanska torta Luke Modrića ukrala pozornost!

Dulist

Jedva je hodala, ali Tereza je došla oprostiti se od svoje voljene Gabi

Dulist

NOVI KINO TJEDAN Ljubavne krize, povijesne drame i triler Stephana Kinga

Dulist