DuList IN

FOTO Bakalar je uvijek ‘in’

bozicni domjenak tz 17

Božićni domjenak Turističke zajednice Grada Dubrovnika održao se danas u restoranu Sesame, uz slasne delicije od bakalara chef Marine Žibert.

– Ovaj događaj zove se 'Bakalar&co', jer imamo ovu deliciju na stolu, a vi ste 'company', stoga uživajmo zajedno na domjenku – istaknula je uvodno Jelka Tepšić iz Odjela za za komunikacijske taktike TZ-a, dok se kulinarski akademik Božo Lučić osvrnuo na povijest i ulogu bakalara u našoj kuhinji, naglašavajući kako je 'nekadašnja hrana siromaha postala specijalitet'. Spomenuo je i ključnu ulogu ove namirnice u prevenciji zdravlja.

Nakon zanimljivog predavanja, uslijedilo je i kušanje nekoliko vrsta jela od ove 'blagdanske' ribe, poput bakalara na bijelo ili pak rižota s bakalarom, a tko je sve degustirao ovu namirnicu, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

FOTOGALERIJA Dan je savršen za šetnju po Gradu

Dulist

MLADA FOTOGRAFKINJA O PROJEKTU U TRSTENOME Leonardino dubrovačko podvodno kraljevstvo

Andrea Đurasović

NAJMLAĐI ODBROJAVAJU Stižu Medo, Djed Mraz, vilenjaci…

Dulist