DuList IN

[FOTO] 111. OBLJETNICA Ekonomska i trgovačka škola proslavila svoj dan!

obljetnica ekonomska

U Kazalištu Marina Držića ovog ponedjeljka obilježena je 111. obljetnica Ekonomske i trgovačke škole. Otvaranje je započelo s himnom, a potom su mikrofon u ruke uzele učenice 4. razreda smjera komercijalist, Katarina Bojanović i Matea Kolić koja je ujedno i predsjednica Vijeća učenika škole.

-Dan naše škole koji obilježavamo 4. listopada posvećen je jednom od najomiljenijih svetaca sv. Franji Asiškom koji je rođen u bitelji trgovaca. Kada govorimo o nastanku i razvoju naše škole, važno je istaknuti 1913. godinu kada je u Ulici od Puča u Gradu započela sa svojm radom Državna trgovačka škola – kazala je maturantica Matea Kolić i dodala kako je zanimljivo da je ta škola upravo na blagdan svetoga Franja, 4. listopada, otvorila svoja vrata prvoj generaciji učenika.

Nakon kratke povijesti o početku škole, maturantice su predstavile aktivnosti najvažnijih postignuća i aktivnosti iz protekle školske godine.

Banner 300x250 DU 1

U sklopu programa obilježavanja 111. godišnjice, zajedničkim snagama, sadašnji i bivši učenici izveli su igrokaz „Dobri duh Škole”.

Foto: Ivan Pozniak

Pročitajte još

UPISI U TIJEKU Voliš plesu, zabavu i druženja? Pridruži se Mažoretkama Župe dubrovačke

Dulist

[FOTOGALERIJA] U ACI marini snimao se novi kalendar Barakuda

Dulist

ZNAMO TKO PJEVA Ipak ništa od Thomspona na Stradunu za Dan branitelja?

Dulist.hr