DuList INDuList PROMO

Forty Four donosi recept za najukusniju teleću roladu

photo output
Iz kuhinje restorana Forty Four odat će nam recept za teleću roladu s pečenim krumpirom i mrkvom te umakom od pečenja koja će dati poseban šarm vašoj uskrsnoj trpezi.

FortyFour1


Sastojci za 4 do 6 osoba:

Teleća prsa bez kosti – 1,2 kg
Krumpir – 1,2 kg
Mrkva – 0,25 kg
Luk crveni – 0,2 kg
Sol, papar
Bijelo vino 0.5 l
Voda 0,5 l

Priprema:

Teleća prsa začiniti solju i paprom po želji, zarolati i omotati konopom za pečenje. Staviti u peć i 10 minuta zapeći na 190 stupnjeva, izvaditi i dodati bijelo vino te vodu, poklopiti i ponovno vratiti u peć te peći na 165 stupnjeva oko uru i po do dvije, uz povremeno okretanje mesa. Kad je meso gotovo izvaditi ga, odvojiti meso od masnoće koju je pustilo i njegovih sokova. Odvojiti višak masnoće sa strane, a u ostatak dodati malo vode i začine po želji, primjerice timijan, ružmarin, lovor i kuhati dok se umak ne zgusne.

Prilog:

Krumpir, mrkvu i luk staviti u pleh i začiniti samo s masnoćom koju smo ostavili sa strane i peći na nekih 165 stupnjeva, 45 minuta. Kada je meso odmorilo maknuti konop, narezati, i vratiti u pećnicu da se zagrije zadnjih 10 min, s krumpirom i mrkvom.

Rezervacije: 097 6607 765

 

Pročitajte još

Dubravka Šeparović zaštitno lice nove mini edicije nakita brenda RDcode

Dulist

SITNO BROJIMO Grad užurbano oblači blagdansko ruho

Dulist

DUBROVNIK JE SPREMAN ZA ZIMSKU ČAROLIJU Što će obilježiti ovogodišnji advent?

Dulist