Sastojci za 4 do 6 osoba:
Teleća prsa bez kosti – 1,2 kg
Krumpir – 1,2 kg
Mrkva – 0,25 kg
Luk crveni – 0,2 kg
Sol, papar
Bijelo vino 0.5 l
Voda 0,5 l
Priprema:
Teleća prsa začiniti solju i paprom po želji, zarolati i omotati konopom za pečenje. Staviti u peć i 10 minuta zapeći na 190 stupnjeva, izvaditi i dodati bijelo vino te vodu, poklopiti i ponovno vratiti u peć te peći na 165 stupnjeva oko uru i po do dvije, uz povremeno okretanje mesa. Kad je meso gotovo izvaditi ga, odvojiti meso od masnoće koju je pustilo i njegovih sokova. Odvojiti višak masnoće sa strane, a u ostatak dodati malo vode i začine po želji, primjerice timijan, ružmarin, lovor i kuhati dok se umak ne zgusne.
Prilog:
Krumpir, mrkvu i luk staviti u pleh i začiniti samo s masnoćom koju smo ostavili sa strane i peći na nekih 165 stupnjeva, 45 minuta. Kada je meso odmorilo maknuti konop, narezati, i vratiti u pećnicu da se zagrije zadnjih 10 min, s krumpirom i mrkvom.
Rezervacije: 097 6607 765