DuList IN

FOOD & WINE PAIRING Vrhunska hrana i probrana vina u restoranu Amfora

amfora

Na taraci restorana Amfora ovog smo petka uživali u gastronomskom događaju ‘Food & Wine Pairing’. Kako iskoristiti blagodati onoga što nam priroda nudi kroz strast i ljubav prema hrani i vinu, pokazao nam je sommelier Siniša Lasan. Pripremljen je degustacijski meni od pet slijedova koja su pratila vrhunska vina iz vinograda ‘Volarević’. Riječ je inače o najmlađem vinogorju Hrvatskoj, a čiji smo istoimeni pjenušac dobili kao piće dobrodošlice te je Izvrsno otvorio apetit svima prisutnima. O vinima je nešto više rekao i vlasnik vinarije Josip Volarević, a jela je detaljno opisao i približio gostima chef kuhinje restorana Mato Bebek.

Plavoperajna jadranska tuna bila je prvo jelo degustacijskom meniju, a izvrsno se sljubila uz Rose la Chic. Veloute od artičoke odlično je išao uz Quattro Volarević, divan gastronomski ‘par’ su Pošip Volarević i zapečeni file romba u crusti od orašastih plodova, kao i janjetina te Plavac Mali Volarević. Cheesecake od limuna, u obliku sladoleda, savršeno je došao do izražaja uz liker od mente iz vinograda Volarević.

Restoran Amfora otvoren je 17. lipnja, a glavni kuhar restorana i vlasnik Mato Bebek najavio je kako će se ovakva intimna druženja od dvadesetak ljudi održavati nekoliko puta mjesečno. Veselimo se!

Pročitajte još

Koje filmske naslove donosi novi kino tjedan?

Dulist

Zorica Kondža za Festu svetog Vlaha u Revelinu

Dulist

FOTOGALERIJA Zimsko jutro na ‘uspavanom’ Stradunu

Dulist