Sport

FINAL 4 REGIONALNE LIGE ‘Svi imamo iste ambicije, ali su nečije šanse veće ili manje’

11042018 jug regionalna 14

Sve četiri momčadi na završnom turniru sudjeluju da bi ga osvojili. Svima su iste ambicije i dobro da je tako, ali su nečije šanse veće ili manje. Ovo je svakako bolji i neizvjesniji Final 4 Regionalne lige nego što je bio lani. To garantira zanimljivost utakmica, a naš je cilj osvojiti trofej – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči završnog turnira Triglav Regionalne lige, koji se u petak i subotu 13. i 14. travnja održava na bazenu u Gružu.

Na Final 4, uz branitelja naslova, sudjeluju i zagrebačka HAVK Mladost te dva Jadrana, iz Splita i Herceg Novog. Upravo je Jadran Carine Jugov protivnik u polufinalu.

-Jadran je sigurno ojačao momčad, ali su im rezultati varirali tijekom sezone. Došli su do finala Kupa Hrvatske i Final 4 Regionalne lige, što je sasvim dobar rezultat. Nećemo imati puno vremena za pripremu utakmice, ali vjerujem u svoje igrače. Radili smo cijelu sezonu kako bismo bili spremni za ove situacije – izjavio je Kobešćak, koji je komentirao gust kalendar utakmica s obzirom da je dobar dio Jugaša nastupao i za reprezentacije.

-Znali smo što nas čeka. Pokušali smo na to pripremiti igrače mentalno i tjelesno. Nadam se da u njima ima dovoljno snage za ovaj vrlo važan turnir. Uz to, u srijedu nas čeka izuzetno važna utakmica Lige prvaka protiv Hannovera. Raspored je težak, a igrači su sigurno umorni, ali bit ćemo dobri – procijenio je Kobešćak, koji oscilacije u igri smatra normalnima.

-Naše su igre u ovoj sezoni varirale. Imali smo dobrih utakmica, posebno u drugom dijelu sezone. Međutim, još se ne poznajemo potpuno. Momčad se gradi od početka sezone i za to treba vremena. Htjeli bismo da se to dogodi vrlo brzo, ali to je nemoguće. Naša igra u posljednje vrijeme, pa čak i u porazu kod Barcelonete, bila je bolja. Rastemo, ali još nismo ni blizu svog maksimuma. Final 4 će nam zato jako dobro doći – objasnio je Kobešćak.

U osvrtu na ovogodišnju sezonu u Regionalnoj ligi Kobešćak je podsjetio kako je Jug u natjecanje krenuo s novom momčadi nakon dvije godine dominacije, ali i afirmirao niz mladih igrača koji predstavljaju budućnost kluba.
-Ova godina nam je bila prijelazno razdoblje nakon dvije godine velikih uspjeha. Htjeli smo ostati konkurentni, a početkom ljeta situacija je izgledala dosta crno. Do kraja ljeta smo složili momčad koja je nastavila dominaciju, a imamo budućnost i u Europi. Većina igrača je dobrim dijelom zadovoljila i dokazala da zaslužuju nositi kapicu Juga. I domaći i igrači sa strane. Ova momčad može rasti. Dominirali smo u natjecanju, s jako dobrim izvedbama, premda su igre naših protivnika ponekad bile jako loše. Postavljali su se inferiorno prema nama. Ubacili smo šesnaest igrača iz našeg pogona koji su zadovoljili, a neki su i jako lijepo iskoristili svoju priliku. Dobili smo konture budućnosti Juga – zaključio je Kobešćak.

-Sa Splićanima smo se u ovoj sezoni sastajali već nekoliko puta i nismo im pružili veliku priliku. Ipak, ovo je jedna utakmica gdje nema popravka, a svatko svakoga može pobijediti. Sigurno i oni tako razmišljaju. Mi igramo doma, nije nam to prva takva utakmica. Očekujem naš potpuni angažman i pobjedu – smatra Maro Joković, kojem je svejedno s kim će Jug igrati ako prođe u finale.

Podsjetimo, u prvom polufinalu u petak u 18.30 sati sastat će se HAVK Mladost i Jadran Carine, a potom u 20 sati Jug CO I Jadran Split. Finale je zakazano za subotu u 20 sati, čemu će prethoditi finale ženske Regionalne lige između ŽAVK Mladosti i ŽVK Crvene zvezde (18 sati).

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist