Hrvatska

Film posvećen Jean-Michelu Nicolieru u Dubrovniku

sve je bio dobar san jean michel nicolier naslovna

Povodom proslave dana Dubrovačkih branitelja i 25 obljetnice obrane grada u organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata i grada Dubrovnika, ponedjeljak 05. prosinca 2016. godine, s početkom u 19:00 sati u kinu Sloboda održat će se projekcija dugometražnog dokumentarnog filma ‘SVE JE BIO DOBAR SAN’ (Le „Frenchie“ de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića.

Potresen, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san’ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegova majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.
Nakon što je uvršten među deset finalista u konkurenciju za uglednu nagadu URTI Grand Prix for Autor’s Documentary u Francuskoj. Film je nagrađen nagradama Grand Prix, za najbolji film, za najbolju režiju i najbolju glazbu na festivalu Trsat u Hrvatskoj i nagradom za najbolji dokumentarac na međunarodnom festivalu Beyond the Borders u Grčkoj.
Dokumentarni film ‘Sve je bio dobar san’ redatelja Branka Ištvančića uvršten je nedavno u selekciju prestižnog IDFA Docs for Sale programa koji se odvijao za vrijeme ovogodišnjeg IDFA Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 16. do 27. studenog 2016. godine u Amsterdamu u Nizozemskoj.
Ovaj autorski dokumentarac koji na drugačiji način promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata nastao je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge Artizana, a uz potporu Ministarstva branitelja, Zaklade Adris i Vukovarsko-srijemske županije. Na snimanju filma koje je trajalo nekoliko godina sudjelovala je brojna profesionalna filmska ekipa i drugi sudionici koji su doprinijeli realizaciji filma.
Ulaz na projekciju je besplatan!

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist