Kultura

Filip Krenus o deset godina na Lovrjencu: Još pet izvedbi mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana

mjuzikl-put oko svijeta za 80 dana

Hrvatski glumac s londonskom adresom, Filip Krenus, već je deset godina ključna figura predstava na Lovrjencu u sklopu Midsummer Scene festivala. Posljednjih deset godina ovaj je festival izrastao u jedinstveni kulturni događaj, a ove sezone publika može uživati u još pet izvedbi hit mjuzikla, adaptacije klasika Julesa Vernea “Put oko svijeta u 80 dana”, svake večeri u 21:30 do 7. srpnja.

Filip Krenus sjeća se svojih početaka na festivalu i prisjeća se različitih uloga koje je igrao na Lovrjencu. – Deset godina veoma je dugo razdoblje u životu. Za festival su to začetne godine u kojima se formira smjer, svrha, estetika i publika-,  kazao je Krenus.

Krenus je ponosan što je suutemeljitelj ovog jedinstvenog događaja i raduje se svakom provedenom danu u Dubrovniku.

– Ponosan sam i ganut što sam suutemeljitelj uistinu jedinstvenog događaja u jedinstvenom prostoru Lovrjenca. Midsummer mi je pružio mogućnost igranja fantastičnih uloga i uveo me u pisanje dramskih tekstova te mi, u suradnji s Domom Marina Držića, pružio i nemoguće prevoditeljske izazove prijevoda Držićevih djela – nakon Dunda Maroja i Novele od Stanca upravo radim na Skupu! -, nadodaje Krenus.

Iako je do sada je nastupao u cabaretima i veliki dio predstava imao je pjevački element, ovo mu je bio prvi cjeloviti mjuzikl što je za njega poseban izazov, ali uživa u svakom trenutku.

– Mislim da smo u ovih deset godina doživjeli i preživjeli sve što se moglo dogoditi tijekom pokusa i predstava. Navikli smo na dramu čak i kad radimo komedije, ali smo uz svakovrsne lomove uspijevali održati predstave. Jedino bi nas kiša prisilila na otkazivanje predstava. Lomovi gležnjeva i raznorazni hitni slučajevi – ne – zaključio je Krenus.

Pročitajte još

KNJIGE POD STABLIMA Čitanje i kreativne radionice u parku Čokolino

Dulist

DSO predstavio album ususret 100. godišnjici

Dulist

GALERIJA FLORA Otvaranje izložbe Vide Sačić ‘Valna duljina’

Dulist