U sklopu festivala Dubrovnik FestiWine u četvrtak, 24. travnja od 9 do 18 sati u dvorani Visia održat će se stručni skup ‘Vino u turizmu’ uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.
Program stručnog skupa ‘Vino u turizmu’, kojeg će otvoriti župan Nikola Dobroslavić je’:
09:00 – 09:15 Uvodni govori: Misija i vizija skupa
09:15 – 10:00 Dr. Ivica Matošević (vinar, sommelier i predsjednik festivala Vinistra) tema
Institucionalno organiziranje: Vinistra u kontekstu razvoja branda teritorijalnosti
10:05 – 10:50 Denis Ivošević (direktor TZ Istre, kreator i moderator stručnog skupa) tema
Pozicioniranje Istre kao gourmet destinacije: Primjer Istarskog modela
10:55 – 11:40 Franko Lukež (predsjednik Hrvatskog sommelier kluba) na temu Sommelier: Zanimanje budućnosti
11:40 – 12:00 Moderiranje skupa: Pitanja
14:00 – 14:10 Kratki epilog prethodnih predavanja
14:10 – 14:55 Tomaž Sršen (novinar i organizator gourmet putovanja) na temu; Gdje je svijet, a gdje mi: Primjeri najbolje prakse iz svijeta
15:00 – 15:45 Tomaž Kavčić (ugostitelj i predavač na stručnim međunarodnim konferencijama/demonstrator tehnika kuhanja i sljubljivanja vina) tema; Što sve može jedan restoran: Restoran u ulozi ambasadora/promotora regije/države
15:50 – 16:00 Kratka pauza
16:00 – 16:45 Milan Perić (pročelnik UO za turizam Grada Dubrovnika, profesor-predavač) Odabir i posluživanje vina
16:55 – 17:50 Moderiranje skupa: Rasprava, pitanja, problematika
17:50 – 18:00 Zaključci skupa