Aktualno

FESTIWINE Fuzija vrhunske hrane i pobjedničkih vina na gala večeri

festiwine

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu.

Uvjerili su se u to svi koji su četvrtak u hotelu Excelsior sudjelovali na tradicionalnoj Dubrovnik FestiWine Gala večeri, vinsko – gastronomskom događaju s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.

Svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstavili su iskusni slovenski chef Igor Jagodic i domaći renomirani chef Jadranskih luksuznih hotela, Petar Obad, koji su zajedničkim snagama odgovorili na izazov FestiWinea i kreirali jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobilo je sedam gurmanskih kreacija koja su osvojila uzvanike već kod prvog zalogaja i ostavili ih bez teksta.

Chefovima su se pridružili prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović koji su pokazali zavidne vještine i dokazali da dubrovačka gastro scena nema brige za svoju budućnost.

Cjelokupan prihod i ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko – neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge.

Pročitajte još

OD 22. RUJNA DO 10. LISTOPADA Sanitat provodi deratizaciju na području grada

Dulist

Potvrđena optužnica protiv Momčila Otaševića zbog prisluškivanja Jelene Perčin

Dulist

Završen deveti Festival soli u Stonu

Dulist