Kultura

FESTIVALSKI PROGRAMI ZA NAJMLAĐE Vikend s Domašima i Stonogom Gogom

Domasi 3

U suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, gostovanje Gradskog kazališta lutaka Split ovaj vikend donosi nagrađenu autorsku predstavu Ane Marije Veselčić „Domaši“ u subotu, 18. srpnja u 21.30 sati te za najmlađe predstavu „Stonoga Goga“ prema tekstu Adrijane Grgičević u nedjelju, 19. srpnja u 20 sati. Obje predstave bit će izvedene u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik (Don Frana Bulića 4).

Predstava za mlade (16+) „Domaši“ priča je o nevidljivoj djeci za koju su moguće bolje opcije od ostanka u domu, ali dok se sustav usustavljuje, zaprima, protokolira i obrađuje papire, njihovo djetinjstvo je na čekaju. Većina ih tako dočeka punoljetnosti kada izlaze u svijet bez ikakvog doma i počinju skrbiti sami o sebi. Domaši su stvarni i ovo je njihova priča. Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je u domovima smješteno oko 800 djece koja s napunjenih 18, a u najboljem slučaju s 21 godinom, gube pravo na smještaj i brigu pri ustanovama. Ovaj autorski projekt Ane Marije Veselčić nastao je kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu pod mentorstvom profesora Gorana Golovka, a nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolji praizvedeni dramski tekst.

Predstava za najmlađe (3+) „Stonoga Goga“ nastala je u koprodukciji s Teatrom Poco Loco prema nagrađenom tekstu Andrijane Grgičević, a donosi iskrenu priču o stonogi Gogi, velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela, koja nakon što izgubi svoje cipelice, kreće na put s prijateljima na kojem će shvatiti da je slobodan samo onaj tko je neopterećen materijalnim – siromašniji za pokoji modni dodatak, no bogatiji za brojne prijatelje.

Ulaznice po cijeni od 40 odnosno 60 kuna dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. s programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači. Upite vezane za kupnju ulaznica zaprima festivalski Ured prodaje na e-mail adresu: sales@dubrovnik-festival.hr ili na telefonski broj: (020) 326 -123.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Pročitajte još

Dubrovački film Karaon osvojio nagradu za najbolju komediju na Heart of Europe International Film Festivalu

Dulist

Dubrovačku glazbenu jesen otvara koncert Dore Kamber i Pera Škobelja

Dulist

[FOTO] Koncertom ‘Finale’ završeno sedmo izdanje Stradun Classic festivala

Dulist