DuList IN

Festival Treće uho danas donosi panel i izložbu ‘Umjetnost spaja’

Trece uho 2017 Held

Jučer je u Narodnoj knjižnici Grad počeo Festival Treće uho – Bosna i Hercegovina pripovijedanjem Jasne Held koja je za veliku i malu djecu ispripovijedala bajku: ‘Čarobni prsten’.

U Lazaretima na Pub Quizzu na raznorazna pitanja odgovaralo je više od stotinu snaših sugrađana a nagradu je ovaj put odnijela ekipa ‘Leteća Kozara’. Drugi dan festivala Treće uho posvećenog Bosni i Hercegovini donosi zanimljivu radionicu “Sjećanje u pokretu” koja će se održati u 14 sati u Poslijediplomsko središtu Dubrovnik. Radionica ima za cilj potaknuti mlade ljude da se sjećaju svoje povijesti kako bi kritički promotrili povijesne događaje i njihov značaj za doba u kojem živimo jer jedino na taj način mogu graditi budućnost neopterećenu prošlošću. Radionica “Sjećanje u pokretu” se već nekoliko godina provodi u BiH sa srednjoškolcima u multietničkim sredinama.

Nakon radionice, slijedi panel „Politike pomirenja –(Is)korak od prošlosti prema budućnosti“ gdje će panelisti podijeliti svoja iskustva o svakodnevnom životu u BiH uz naglasak na načinu na koji izostanak pomirenja koči društveni razvoj u toj zemlji,ali i svoje viđenje toga kako bi se pomirenje trebalo provesti. Kao nastavak na radionicu, ovaj panel sudionicima će biti prilika da iznesu svoje mišljenje o važnosti politika pomirenja i suočavanja sa prošlosti. U panelu sudjeluju Asja Kratović, Soraja Zagić i Nikola Kandić a moderira ga Ivan Matić.

U 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad je otvaranje izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu „Umjetnost spaja“ na kojoj će nam svoje radove predstaviti Ana Čolaković, Marina Ćorić i Marko Ramljak.
Program festivala i ostale novosti možete pronaći na web stranici kao i na Facebook stranici festivala. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca