DuList IN

FESTIVAL PELJEŠKIH OKUSA Trpeza u Dračama je vrhunac ove manifestacije!

Peljeska trpeza 04 arhiva TZ Janjina

Pelješka trpeza u Dračama središnji je događaj Festivala peljeških okusa. Riva ovog ambijentalnog mjesta na sjevernoj strani poluotoka će se tog posljednjeg utorka u lipnju, 25. lipnja od 20 sati pretvoriti u gurmanski raj. Bit će to najveći restoran na otvorenom u Dalmaciji, a i šire s vrlo pristupačnim cijenama i odličnom zabavom. Janjetina s bižima, brudet o jegulja, brudet od morskog psa, gulaš od sipe, juneći gulaš, suha riba na bilo, mušule na buzaru, srdele, kozice i tuna s roštilja, tripice, tradicionalne pelješke slastice, bogat program, puno šušura i spektakularan pogled na osvijetljeni most razlog su više da budete dio ove manifestacije koja slavi okuse zdrave lokalne kuhinje. Vrhunska vina vinarija Bezek, Edivo, OPG-a Dežulović, OPG-a Grgurević, PZ Janjine i PZ Putnikovića bit će savršena pratnja pelješkim jelima, a sav prihod i ovog puta namijenjen je Ligi protiv raka Korčula, Lastovo, Pelješac, Mljet – ogranak Janjina te udruzi Djeca Pelješca.

Naime, Festival peljeških vina traje od 22. lipnja do 6. srpnja. Pelješac je poluotok zaraznog opuštenog načina života, vrhunskih vina i prekrasnih plaža. Na ovom festivalu će se više od četrdeset ugostiteljskih objekata, vinarija i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s promotivnim cijenama određenih jela i vina uključiti u drugi ljetni festival na Pelješcu. Otvaranje festivala zakazano je 23. lipnja, festama uoči sv. Ivana u Hodiljama i Žuljani te koncertom kvarteta Sorkočević u Trpnju.

Direktorica Turističke zajednice općine Janjina Bianka Jasprica ističe kako je ovo prilika da se posjeti Pelješac i otkriju čari tog poluotoka. Isto tako, u Orebiću se 26. lipnja i 3. srpnja održavaju tradicionalni Okusi Pelješca, u Stonu je 29. lipnja Festival puhačkih orkestara, u Sreseru 30. lipnja je Ribarska večer, u Trpnju su Okusi Pelješca 2. srpnja, a u Brijesti je Buzarijada 5. srpnja.

Ovom događaju prethodio je Festival peljeških kapetana od 21. svibnja do 7. lipnja, a od 28. kolovoza do 15. rujna slijedi Festival soli. Organizatori sva tri ljetna festivala na Pelješcu su TZ općine Janjina, TZ općina Trpanj, TZ općine Orebić i TZ općine Ston.

Pročitajte još

Stotine posjetitelja uživalo je u filmovima pod zvjezdanim nebom Lopuda

Dulist

ORSULA JE PUNA OSMIJEHA I DOBRE GLAZBE Maja Grgić otvorila ljeto na najljepšoj pozornici Grada

Dulist

JESTE LI PROBALI KOJEG? Donosimo favorite s prvog Burger festa u Dubrovniku

Dulist