AktualnoUrednički izbor

Festanjuli su kapetan Ivica Đurđević – Tomaš i obrtnik Ivica Vrlić

festanjuli 2020

Pomorac kapetan Ivica Đurđević – Tomaš i obrtnik Ivica Vrlić festanjuli su iduće Feste sv. Vlaha. Objavio je to  dubrovački biskup mons. Mate Uzinić ovog petka na tradicionalnom božićnom domjenku i druženju te je novim festanjulima koji su, inače, odabrani tajnim glasovanjem dosadašnjih festanjula, uručio dekrete.

-Velika mi je čast biti festanjuo 2020 godine. Čeka nas puno obveza i iskreno, moramo još s mentorom proći kroz sve to da budemo spremni za Festu – rekao je kapetan Đurđević – Tomaš.

-Riječima je teško opisati ovaj događaj. Iznimna mi je i velika čast kao i za moju obitelj. To se može dogoditi jednom u životu. Puno ljudi sanja biti festanjulom, a meni se ta želja ispunila – istaknuo je obrtnik Vrlić.

Inače, kapetan duge plovidbe Ivica Đurđević-Tomaš rođen je u Dubrovniku 1969. godine od oca Iva i majke Jelene rođene Zec. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, kao i Pomorski fakultet s naslovom diplomirani inženjer pomorskog prometa. Radi na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku. U braku je s Katicom i imaju troje djece. Kao kršćanska obitelj žive i prakticiraju svoju vjeru.

Kamenoklesar Ivica Vrlić rođen je u Dubrovniku 1975. od oca Miha i majke Jele rođene Đanović. Osnovnu školu završio je u Smokovljanima, srednju školu u Dubrovniku, a praktično znanje kamenoklesarskog umijeća učio je i usavršavao od roditeljske kuće do klesarskih radionica u domovini i izvan nje. Voditelj je kamenoklesarskog obiteljskog obrta. I sam kršćanski odgojen u istom duhu sa suprugom Marijanom vodi i odgaja svoje troje djece.

Festa svetog Vlaha, koja se održava u veljači sljedeće godine, je 1048. po redu.

 

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist