Aktualno

FESTANJULI BUĆ I BALETIĆ: Ova će nam Festa biti posebna! To ostaje za cijeli život

festanjuli buc baletic 2 1

Festnjuli 1052. Feste sv. Vlaha Vladimir Buć i Perica Baletić ističu kako su ponosni i počašćeni što ih je zapala ova časna dužnost.
Vladimir Buć dolazi iz Župe Pohođenja Marijina iz Orašca.
-Izrazita mi je čast što sam ove godine izabran za festanjula od mog predlagatelja gospara Antuna Sokola i nadam se da ću to sve uspjeti uspješno obaviti jer to je velika obveza – rekao je Buć medijima te istaknuo kako njega i kolegu mu Pericu iza blagdana čekaju prve obveze.
-Cijeli život sam vezan uz crkvu kao i moja familija od pamtivjeka tako da smo sve to na kraju začinili s mojim festanjulstvom – rekao je te naglasio kako i inače sudjeluje u Festi te je, kad god ne radi, u procesiji, a prisutan je i u crkvenom životu svoga mjesta.
-Ovo je velika čast. Tek sad vidim koliko je to posebno – zaključio je.
Perica Baletić je istaknuo kako je odrastao na Grudi do 1991. godine kada ga život odvodi u Grad. Živio je dvadesetak godina na samom Stradunu, potom na Gornjem Konalu.
-Nama pomorcima je posebno drago na Festu biti doma. Nije to lako uvijek potrefiti pa nas dosta godina ne bude doma. Tada je pratimo preko radija ili televizije. Ova će svakako biti posebna! – rekao je Baletić te naglasio kako mu je čast što može biti jedan od festanjula.
-Časna je to i odgovorna dužnost, ali i nešto što ostaje za cijeli život. Neke stvari se događaju tako što čovjek to zasluži, i to dođe nekome prije, nekome kasnije, a nekome nikad. Počašćen sam da je to došlo ove godine i da će ova Festa biti pod mojim vođenjem, jer fstanjuli su tu da Festa ide i prođe u najboljem mogućem redu. Moj kolega Vlado i ja učinit ćemo sve da to bude na nivou kako je uvijek bilo dosada – rekao je Baletić.
Našim novim festanjulima čestitamo od srca.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist