Aktualno

FACA U SVIJETU SLASTICA Trikovi poznatog chefa za pripremu tartufa s čokoladom

Cokoladni tartufi radionica 41

Radionica izrade tartufa s čokoladom i makarona pod vodstvom poznatog francuskog slastičara Gillesa Bajollea krasila je subotnji program ovogodišnjeg Good Food Festivala u prostorima Turističkog informacijskog centra na Pilama.

Sladokuscima i onima koji uživaju u pripremanju slastica Bajolleova jutarnja radionica pružila je priliku naučiti nove trikove pri pripremanju tartufa s čokoladom i makarona.

Primjerice, uz same recepte za čokoladne tartufe i makarone, Bajolle je naglasio i važnost postepenog pripremanja i posluživanja makarona, pogotovo kad je u pitanju vađenje iz hladnjaka, kako makaroni ne bi postali vlažni i izgubili na teksturi.

Tijekom ukrašavanja tartufa i makarona, Bajolleu se pridružila i sudionica iz publike, a sa sudionicima koji su se već sami okušali u pripremanju makarona Bajolle je razmijenio i par savjeta.

Naravno, sudionici su se na radionici mogli i zasladiti svježe pripremljenim slasticama.

Podsjetimo, Gilles Bajolle dolazi iz grada Rueil-Malmaisona. Već 40 godina radi kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice, a danas je vlasnik boutique slastičarnice i radionice slastica ‘Macaron et Cacao’ u svom rodnom gradu.

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković ugostio poljski folklorni ansambl ‘Mazowsze’

Dulist

BOLNICE SE PRIPREMAJU ZA KONCERT THOMPSONA Traže zdravstvene dobrovoljce, oslobađaju krevete, pojačavaju dežurstva

Dulist

Provjerite jeste li bogati po standardima banke. Evo koliko novaca na računu bi trebali imati

Dulist