Deša Dubrovnik je već četvrtu godinu po redu, obilježila Slatki tjedan ususret Božiću.
Tijekom cijelog tjedna, od 14. do 18.prosinca DEŠU su ispunjavali mirisi i okusi delicija cijelog područja Dubrovačko – neretvanske županije, ali i slastica koje se spravljaju o Božiću u Njemačkoj, Americi te Francuskoj. Građanke i građani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti ove božićne delicije, a održane su radionice kontonjate, mantale, arancina, bruštulanih mjendula te radionicu džema od dubrovačke ljute naranče dok su Carol Ann Kelso, Christel Popović te Made Broutin pokazale kako se spravljaju američki, njemački te francuski božićni kolači. Ni ova godina nije prošla bez posjete učenika OŠ Marina Getaldića i velikog broja sugrađanki i sugrađana koji su se okušali u spravljanju raznovrsnih delicija te vrijedno zapisivali recepte.
Nezaobilazan dio slatkog tjedna bilo je naravno i natjecanje za najbolju kontonjatu, mantalu, arancine i bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka imali su slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 9, u kategoriji mantale 8, u kategoriji bruštulanih mjendula 5 te u kategoriji arancina 10 različita proizvoda. U nastavku pogledajte najbolje.
Nagrade za kontonjatu:
1. Zlatna plaketa
Deša Dubrovnik
2. Srebrna plaketa
Paulina Klokoč
3. Brončana plaketa
Lucija Orešić – Dubrovačka kuća
Nagrade za mantalu:
1. Zlatna plaketa
Mare Monković
2. Srebrena plaketa
DEŠA – Dubrovnik
3. Brončana plaketa
Lucija Orešić – Dubrovačka kuća
Nagrade za bruštulane mjendule:
1. Zlatna plaketa
DEŠA – Dubrovnik
2. Srebrena plaketa
Fani Pjević
3. Brončana plaketa
OPG Ruse Sambrailo
Nagrade za arancine:
1. Zlatna plaketa
DEŠA – Dubrovnik
2. Srebrena plaketa
Lucija Orešić – Dubrovačka kuća
3. Brončana plaketa
OPG Ruse Sambrailo