Hrvatska

EVO ŠTO KAŽU GRAĐANI Milanović uvjerljivo vodi u predsjedničkoj utrci, s lakoćom pobjeđuje i u drugom krugu

milanovic primorac

U novom mjesečnom istraživanju Crobarometra za listopad, Zoran Milanović drži značajnu prednost među kandidatima za predsjedničke izbore. Istraživanje je provedeno za Dnevnik Nove TV, a pokazuje kako bi 75 posto ispitanih sigurno ili vjerojatno izašlo na izbore.

Milanović trenutno ima podršku 37 posto ispitanih, slijedi Dragan Primorac s 25,8 posto, dok su ostali kandidati daleko iza: Marija Selak Raspudić s 7,8 posto, Ivana Kekin s 5,8 posto, Mislav Kolakušić s 3,3 posto, te Miro Bulj s 3 posto. Ostatak kandidata ima manje od 3 posto podrške, dok je neodlučnih birača 14,4 posto.

U drugom krugu, Milanović bi pobijedio Primorca s 51 posto prema 35,6 posto glasova, a sličan rezultat očekuje se i protiv Selak Raspudić.

Banner 300x250 DU 1

HDZ ostaje vodeća stranka s podrškom od 30 posto. SDP, pod novim vodstvom Siniše Hajdaša Dončića, bilježi stabilan rast i sada je na 21,6 posto, ostvarivši rast četiri mjeseca zaredom.

Na trećem mjestu je platforma Možemo s podrškom od 9,4 posto, premda uz blagi pad u odnosu na rujan. MOST se drži na 7,3 posto te bilježi rast nakon pada Domovinskog pokreta, koji je sada na petom mjestu s podrškom od 3 posto – znatno manje u odnosu na prošlih šest mjeseci kada su imali gotovo 10 posto.

Pročitajte još

Obiteljski liječnici upozoravaju kako Zakon o strancima zanemaruje zdravstvenu skrb za strane radnike

Dulist

HALMED obustavlja primjenu lijeka Telunis – mogao bi biti rizičan!

Dulist

Tražite posao? Država traži vas! – Pogledajte uvjete

Dulist