Politika

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

marija vuckovic239

Premijer Andrej Plenković je smijenio ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te umjesto njega na to mjesto dolazi Pločanka Marija Vučković.

Državna tajnica u spomenutom ministarstvu, Vučković, svojevremeno je obnašala i dužnost zamjenice župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Radno iskustvo, među ostalim, stjecala je u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te regionalnog razvoja i fondova EU. Radila je na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih, autorica je više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata.

Odluku o smjeni Tolušića Plenković je neslužbeno donio na ključnoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vladajuće stranke koja se odvila u srijedu, a na kojoj je najavljen i odlazak ministrice obitelji Nade Murganić. Nju će zamijeniti Vesna Bedeković. Pak fotelju Marije Pejčinović Burić kao ministar vanjskih poslova RH upotpunit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman. Novi ministar regionalnog razvoja i fondova i EU umjesto Gabrijele Žalac bit će Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava. Njega će nasljediti šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović. Neslužbeno, Vili Beroš bi trebao doći na mjesto Milana Kujundžića kao ministra zdravstva, a Mario Banožić bit će novi ministar državne imovine. On je dosad vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a inače je iz Vinkovaca.

Zanimljivo, nova državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti Dubrovkinja Sanja Putica, doznaje Jutarnji.hr

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist