Sport

EUROPSKO PRVENSTVO DO 17 GODINA Teška, ali vrijedna pobjeda nad Francuzima

barakude mladi

Hrvatska reprezentacija do 17 godina pobjedom je startala s nastupima na Europskom prvenstvu u Tbilisiju. U 1. kolu D skupine svladana je Francuska, ali točno u skladu s najavama našeg trenera Hrestaka, nimalo lagano i jednostavno. Prvenstveno i zbog narasle kvalitete francuske vrste.

Početak je bio sve samo ne ugodan za mlade Hrvate. Prvu su četvrtinu suparnici dobili 2:0, a Iv Marić nažalost nije realizirao kazneni udarac kod vodstva Francuske 1:0. Slično će se nažalost istom igraču dogoditi i u drugoj četvrtini kada nije realizirao još jedan peterac. Kada su u drugoj četvrtini naši igrači poravnali (Tomasović s igračem više, te ljevak Stahor), pomislili smo da je to trenutak preokreta, ali… Kapetan i najbolji igrač Francuza, tamnoputi centar Vernoux, a 28 sekundi prije kraja druge dionice i Debiais pogađaju za novo vodstvo Francuske od dva pogotka razlike (4:2). Zaostajanje nakon prve polovice susreta s 2 gola sigurno nije bilo u planovima našeg stožera i igrača. Treća dionica je bilo ipak razdoblje najbolje naše igre. Marić i Stahor poravnavaju (4:4), ali Francuzi ili preciznije sidraš Vernoux se ne predaju. Sredinom treće četvrtine Francuska je još ta koja ima rezultatsku prednost (5:4). Tada, u minutu i pol, Hrvatska postiže dva uzastopna gola (Tomasović s igračem više i Požarić iz protunapada) za prvo vodstvo Hrvatske na utakmici (6:5). Nije ni to bilo dugog vijeka jer je Francuska izjednačila, da bi na posljednji odmor, igrači ipak otišli s našom prednosti – (7:6, Stahor).

U zadnjoj dionici je osigurana pobjeda. Marin Tomasović s dva uzastopna gola (jedan s igračem više i jedan iz protunapada) podiže prednost na 9:6, te jamči mirnu završnicu i prve bodove u Tbilisiju.

U ponedjeljak, 12. kolovoza u 2. kolu D skupine Europskog prvenstva Hrvatska će igrati protiv Španjolske (15.30 sati), vjerojatno najjačeg suparnika u skupini, te će za pobjedu nedvojbeno morati iskazati još bolje izdanje.

EUROPSKO PRVENSTVO (DO 17) – Tbilisi, 11. do 18. kolovoza

HRVATSKA – FRANCUSKA 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1)

TBILISI – Suci: Galkin (Rusija) i Castagnola (Italija)

HRVATSKA: Pavić, Požarić 1, Stanić Curkov, Stahor 3, Škaro, Tomasović 4, Babić, Marić 1 (0+0), Božan, Perić, Radić, Topolovac. TRENER: Hrvoje Hrestak

FRANCUSKA: Garcia, Cavaillon, Barsotelli, Vilcot Lambert, Debiais 1, Moussa Benyasinne, Drahe, Ait Dahmane, Armingoil, Vernoux 3, Vanhille 1, Carpentras 1, Rossi.

Izvor: HVS

Pročitajte još

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist

Ante Kolunđija u top 100 najboljih igrača tenisa u kolicima

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist