Crna kronika

Europsko pravosuđe istražuje sadnju smokvi na Jakljanu

Smokve 2

Policija u suradnji s Uredom europskog javnog tužitelja (EPPO) od ranog jutra provodi akciju na riječkom području, u kojoj su, do sada, uhićene tri osobe zbog sumnje u subvencijske prijevare, donosi Jutarnji list.
Iako za sada riječka policija nije mogla potvrditi informacije o uhićenjima, Jutarnji list neslužbeno doznaje da su istražitelji EPPO-a u jutarnjim satima ‘pokucali’ na vrata riječke poduzetnice Vanje G. i još nekih s njom povezanih osoba.
Prema prvim informacijama, sumnjiči ju se da je njezina tvrtka na temelju lažiranih podataka tražila i dobila subvencije iz EU fondova za nasade na jugu Hrvatske. Riječ je navodno o subvencijama u iznosu od oko dva milijuna eura, a upitno je je li tvrtka uopće zasadila više tisuća stabala voćki za koje je te subvencije dobila.
Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavna meta istražitelja upravo je riječka poduzetnica Vanja G. koju se sumnjiči da je uz pomoć suosumnjičenih odgovornih osoba iz nekoliko tvrtki lažirala podatke o tome da raspolaže vlastitim sredstvima za podizanje nasada smokava na otoku Jakljanu kod Dubrovnika. Prema ranije objavljenim informacijama u medijima, njezine su tvrtke od 2015. godine naovamo krenule u projekt podizanja nasada badema i smokvi na Jakljanu i Šipanu, o čemu je i ona sama davala izjave za medije.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist