Grad

Europskim sredstvima nabavljena oprema za igralište Dječjeg vrtića Pile

igraliste djecji vrtic pile 2

U sklopu projekta “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” nabavljena je oprema za igralište Dječjeg vrtića Pile, a koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Postvljena oprema vrijednosti 269.662,50 kuna uključuje antistres podlogu, igralo, vrtuljak, penjalicu, klackalicu, njihalicu, kućicu s didaktikom, pješčanik i učionicu na otvorenom, dvije klupe, drveni koš za otpatke te 2D školicu.

Europskim sredstvima nabavljena je i informatička oprema za Dječji vrtić Pčelica u Novoj Mokošici – video nadzor, prijenosno računalo i projektor, a u tijeku je i postavljanje preostale opreme – Montessori opreme u dječjim vrtićima Škatulica, Mala kuća, Palčica, zatim senzorne sobe u vrtićima Pčelica i Palčica te opreme za sportski program u vrtićima Pile, Ciciban i Palčica.

Naime, riječ je o projektu “Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna, a koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. U sklopu projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist